Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Skijanje
Ja­ničin zlat­ni hat­trick

Pobjedom u slalomskoj utrci Svjetskog skijaškog prvenstva u Santa Caterini, Janica Kostelić je osvojila i treću zlatnu medalju, postavši najuspješnija učesnica summita najboljih skijaša i skijašica. Ponovivši trostruki uspjeh osvajanja najvišeg mjesta na pobjedničkom podiju (kao i na OI), najbolja hrvatska i svjetska skijašica ušla je u povijest snježnog sporta kao najuspješnija natjecateljica svih vremena.

Tenis
Lju­bičić fi­na­list u Mar­se­il­leu

Po drugi puta u ovoj godini najbolji hrvatski tenisač Ivan Ljubičić zastao je na posljednjoj, finalnoj prepreci do osvajanja ATP turnirskog naslova. Poslije poraza od Švicarca Federera u Dohi, u finalnom susretu turnira u Marseilleu (510.000 eura) bolji od njega je bio Šved Johanson (7:5, 6:4). No, ovaj turnir će ostati zabilježen i kao prvi, poslije duljeg vremena na kojemu su se u polufinalu našla dva hrvatska tenisača jedan protiv drugog. Ljubičić je bio bolji od Ančića (7:5, 2:6, 6:4)

Nogomet
94. rođen­dan »Haj­du­ka«

U nedjelju 13. veljače nogometni klub »Hajduk« iz Splita proslavio je svoj 94. rođendan, na dan kada su davne 1911. godine splitski studenti registrirali svoj klub, koji će ubrzo postati simbolom dalmatinskog nogometa. Po svojim ostvarenim rezultatima splitski Hajduk je najtrofejniji hrvatski nogometni klub, što je potvrdio osvajanjem 16 titula prvaka, 13 osvojenih nacionalnih kupova, 3 plasmana u četvrtfinale kupa šampiona /Liga prvaka), uz nastupe u polufinalima kupa Kupova i kupa Uefe.
Rukomet
Po­vra­tak klup­skim ob­ve­za­ma

Srebrni rukometaši hrvatske reprezentacije vratili su se redovitim klupskim obvezama u momčadima za koje profesionalno nastupaju. Goran Šprem je, sa sedam golova, debitirao za novi klub, njemački Tus Nettelstedt-Lubbecke, s četiri gola Blaženko Lacković je doprinio pobjedi svog Flensburga, Mirza Džomba je ostvario svoju normu od barem 6 pogodaka u pobjedi španjolskog Ciudad Reala, ali je najbolji učinak ipak ostvario veteran i bivši reprezentativac Patrik Čavar sa čak jedanaest golova za svoj Granollers.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika