Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Haj­duk – Par­ti­zan 1:0

U sklopu priprema za nastavak proljetne nogometne sezone u tuskoj Antalyji odigran je prijateljski susret između momčadi splitskog Hajduka i beogradskog Partizana. »Bili« su pobijedili »crno-bijele« sa 1:0 pogotkom pričuvnog igrača Mate Dragičevića, a ovaj susret će ostati upamćen po dva povijesna detalja. Po prvi puta je u biloj hajdučkoj majici debitirao Niko Kranjčar, dok su ove dvije momčadi odigrale svoj prvi susret poslije petnaest godina.

Rukomet
Ba­li} naj­bo­lji igrač SP-a

Najbolji hrvatski rukometaš Ivano Balić ponovno je proglašen za najboljeg igrača na Svjetskom prvenstvu nastavivši niz ovog prestižnog trofeja započet od Lisabona 2003 (Portugal, Slovenija, Grčka). U all star momčad turnira plasirao se, kao najbolje svjetsko desno krilo i Mirza Džomba, dok ostalih pet čine: Šterbik (SiCG), Kokšarov (Rus), Hmam (Tunis), Garralda (Špa) i Juriček (Češ).

American football
Pa­tri­ot­si obra­ni­li na­slov

Momčad New England Patriotsa obranila je naslov svjetskog prvaka u american footballu, u posve neizvjesnom finalu protiv Philadelphia Eaglesa (24:21). Najveći sportski događaj u SAD, veliko finale Super Bowl, koji zasjenjuje košarku i baseball, ove godine je odigrano u Jacksonvilleu, a Patriotsima je ovo treći naslov u četiri godine.

Tenis
Dva mi­lan­ska po­lu­fi­na­la
Lju­bičića

Hrvatski tenisač Ivan Ljubičić zaustavljen je u polufinalu ATP turnira u Milanu (325.000 eura) porazom od Čeha Stepaneka (4:6, 2:6). U igri parova sa Talijanom Vicom također je izgubio polufinalni susret protiv talijanskog dvojca Galimberti, Bracciali (6:4, 3:6, 4:6)

Košarka
Ku­kočeva par­ti­ja se­zo­ne

Već pomalo zaboravljeni košarkaški veteran Toni Kukoč, igrajuća živa legenda hrvatske košarke, zabilježio je svoju najbolju partiju u ovogodišnjoj NBA sezoni. Unatoč porazu svoje momčadi Milwaukee Bucksa, Kukoč je zabilježio impresivnu all round seriju od 9 koševa, osam skokova, šest asistencija, jednu ukradenu i jednu blokiranu loptu. U 28 minuta koliko je proveo u igri.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika