Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Radosna velika obitelj

Dugo očekivana radost 29. studenoga ispunila je obitelj Cvijin, kada su se rodila njihova djeca, točnije njih troje: Marija, Božidar i Martina. Mama Gordana i tata Željko nisu pronašli riječi kojima bi opisali svoju radost i zahvalnost na ovome daru. 
Od početka trudnoće Gordana je morala ležati i održavati trudnoću, no, kako je sama rekla, nije joj bilo dosadno, puno je čitala, odmarala se, »razgovarala« sa svojom djecom i pripremala se za njihov dolazak. Trudnoću je vodio dr. Aleksandar Radulović, no, posljednjih dana trudnoće Gordani je pozlilo i iz subotičke su je bolnice uputili u Novi Sad. Tamo su je u bolnici prihvatili dr. Nenad Ćetković i dr. Dragana Višnjevac, koji su i uradili carski rez. Istoga dana u 20,26 sati rodila se Marija, u 20,27 Božidar i u 20,28 Martina. Bebice su rođene prije vremena, te su neko razdoblje morale provesti u inkubatoru, gdje su primale kisik, a nakon tri dana prebačene su na Dječju kliniku u Novom Sadu. Marija, iako je najstarija, pri rođenju je bila najmanja, te je težila 1540 grama, a bila je dugačka 41 cm, Božidar je bio najveći 2500 grama i dugačak 44, dok je Martina bila 1840 grama, a dugačka 42 cm. Nakon oporavka Gordana je bila puštena kući, a bebice su zadržane u Novom Sadu, te je cijela obitelj prvi put skupa bila za Božić.  
  Radost koja je vladala u obitelji Cvijin je neizreciva, no pokraj roditelja bebice su s radošću dočekali i majke i dida, koji nesebično pomažu oko hranjenja, čuvanja i svega što je potrebno. 
 U katedrali bazilici sv. Terezije Avilske 25. siječnja kršteni su Marija, Božidar i Martina, a krstio ih je biskup subotički mons. dr. Ivan Penzeš. Imena su birali roditelji, kako su rekli, za Mariju su se odmah složili oboje, a mama je dala ime Božidaru, a tata Martini. Božidar je, kako objašnjava  Gordana, dobio to ime jer je on kao i curice njihov dugo očekivani dar od Boga. Kumovi na krštenju su bili: Mariji – Jadranka i Alen Babić, Božidaru – Jelena i Zvonko Dulić, a Martini – Georgina i Nikola Matković. 
Kako objašnjavaju sretni roditelji, bebice hrane kad one to traže, a obično kad se jedno javi, jave se i drugo dvoje. Iako ih je troje svi lijepo spavaju i danju i noću. Kupaju se svaki treći dan, jer su još jako mali, te ih kupanje dodatno izmori. Za hranjenje bebica potrebno je oko sat i pol, kao i za kupanje, te tada u pomoć dolaze majke i dida. Zanimljiva je činjenica da sve što im je potrebno, treba im puta tri. 
Kako su nam ispričali Gordana i Željko, nikad nisu zamišljali da će imati troje djece, a pogotovo ne odjednom. Iduće dvije godine Gordana će biti kod kuće s djecom, a tata Željko redovito odlazi na posao. Mariji, Božidaru i Martini želimo sretno, veselo i bezbrižno djetinjstvo, a njihovim roditeljima  obilje strpljenja i ljubavi. 
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika