Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Tenis
Serena i Marat
pokorili Australiju

Amerikanka Serena Williams i Rus Marat Safin pobjednici su ovogodišnjeg, 100. po redu, Australian Opena koji se protekla dva tjedna igrao u Melbourneu. Serena je pobjedom u finalu nad sunarotkinjom Davenport (2:6, 6:3, 6:0) osvojila svoju drugu »australsku krunu« i sedmi Grand Slam naslov, najavivši svoj povratak u vrh ženskog tenisa. U muškom finalu ljubimac domaćih navijača Australac Hewitt nije uspio na naj-ljepši način obilježiti veliki jubilej, jer je poražen od izvanrednog Safina (1:6, 6:4, 6:3, 6:4) koji je poslije dva poraza u završnim susretima ovog puta ipak uspio podignuti pobjednički pokal.

Nogomet
Ivan Leko se vratio u Hajduk

Poslije dolaska Nike Kranjčara, Hajdukov stručni stožer doveo je još jedno atraktivno pojačanje za nastavak natjecanja u domaćem prvenstvu. Hrvatski reprezentativac i doskorašnji član španjolske Malage, Ivan Leko potpisao je u subotu 30. siječnja 1,5 godišnji ugovor sa svojim »starim« klubom iz kojeg je i otišao u inozemstvo.

Skijanje
Miller i Parson
prvi svjetski šampioni

Amerikanac Bode Miller i Šveđanka Anja Parson osvojili su prve zlatne medalje (Super G) na Svjetskom skijaškom prvenstvu koje se održava na stazama talijanskih Bormia i Santa Caterine. U nastavku najjačeg ovogodišnjeg ski natjecanja očekuju nas utrke u ostalim disciplinama u kojima se realno očekuju medalje, prije svih Janice i Ivice Kostelić, ali i od Nike Fleiss i Ane Jelušić.

Košarka
Jusup novi trener Splita

Zadarski košarkaški stručnjak Danijel Jusup postao je novim strategom momčadi Splita, kojemu će svojom stručnošću i neospornim košarkaškim znanjem pokušati pomoći da se probije s dna Goodyear lige i povrati visoke pozicije u domaćem šampionatu.

Nogomet
Pršo i Klasnić strijelci

Topnici hrvatske reprezentacije Dado Pršo (Glazgow Rangers) i Ivan Klasnić (Werder) obilježili su pogocima nastupe za svoje klubove u škotskom, odnosno njemačkom prvenstvu. Uspješniji je bio Klasnić koji postigao »duplu porciju« i znatno doprinio pobjedi (3:2) protiv Hanse.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika