Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Glazbenici u akciji

Po uzoru na svjetske zvijezde i u Zagrebu se organizira veliki humanitarni koncert koji će se održati 7. veljače u Domu sportova, a nastupit će najpoznatiji domaći glazbenici. Organizator ovog koncerta je zagrebačka radio postaja 101, kojoj ovo nije prvi slučaj ovakve organizacije. U ovom zajedničkom poslu volontiraju svi – od radijskih ljudi do glazbenika i svih onih koji su nužni da pomoć stigne do odredišta.
    Ulaznica za koncert stajat će 50 kuna, objašnjavaju u radijskom marketingu, a niti kune od tog novca neće utržiti nitko od organizatora ili glazbenika.
    U Domu sportova osmišljena su dva stagea: na prvom, u foajeu, nastupiti će DJ-evi: Shorty, Sergio, Sasha, Mamot, Kingston, Sound sistem, Tijuana i drugi. Na velikoj bini posjetitelji će moći vidjeti i slušati Edu Maajku, Lexaurine, Let 3, Gustafe, Zadrugu, Elemental, Ramirez, Radikal kolektiv i Davorina Bogovića, koji su za sada potvrdili svoje nastupe.
    »Unatoč tome što imamo mnogo donatora, troškovi transporta su iznimno visoki jer, na žalost, još nemamo propise koji bi bilo koju vrstu humanitarne pomoći oslobađali PDV-a kaže Neda Čekolj, voditeljica marketinga radija 101.
    Akciji su se odazvali mnogi pojedinci, institucije i mediji (Grad Zagreb, Dom Sportova, Zagreb Štit, HTV, RTL, Nova TV, Nacional) kao i mnoga poduzeća (Plavo Productions, Bruketa & Žinić O. M., Scann Studio, Stega tisak, Outdoor Akzent).
    Važno je napomenuti kako je više ovakvih humanitarnih akcija za pomoć žrtvama tsunamija u kome sudjeluju glazbenici već organizirano u cijelom svijetu. Spektakularni dobrotvorni show »Koncert nade« na NBC-ju okupio je veliki broj slavnih imena kao što su Madonna, Nelly, Annie Lennox, Eric Clapton, Norah Jones, Sheryl Crow, Stevie Wonder te Elton John, koji je tom prilikom ganuo gledatelje svojom izvedbom pjesme »Dont let the sun go down on me«. »Koncert nade« je začinila legendarna Diana Ross zatvorivši show svojim hitom »Reach out and touch«.
    U Britaniji će glazbenici Sir Cliff Richard, Boy George, Jamie Cullum, Chris Rea, Olivia Newton-John, operna zvijezda Russell Watson, a vjerojatno i bivša Boyzone zvijezda Ronan Keating zajednički sudjelovati u pjesmi naslovljenoj »Grief Never Grows Old«. Oni se nadaju da bi u dobrotovorne svrhe mogli skupiti oko 2 milijuna funti.
D. B. P.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika