Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Veselo do kasno u noć

Drugo po redu prelo, koje organizira Mladež Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, održano je u petak 30. siječnja u Subotici. Još prije 19 sati mladi su organizirano pristizali iz raznih krajeva Vojvodine te je dvorana Križevačkog trgovačkog centra (KTC-a) veoma brzo bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Ovoga puta Mladež DSHV-a okupila je na jednom mjestu oko 650 mladih, koji su imali prigodu upoznati se, družiti i zajedno proveseliti.
Mlade je uz prigodne pjesme dočekao tamburaški orkestar HKC-a »Bunjevačko kolo«, zatim je uslijedio program na čijem je početku je voditeljica Verica Kujundžić podsjetila na povijest organiziranja prela. »Mladež DSHV-a želi sačuvati prelo kao jedinstven običaj bačkih Hrvata i premjestiti ga na njegovo zasluženo mjesto u okviru modernoga doba«, istaknula je Verica Kujundžić. 
Sedmogodišnji Luka Skende-rović iz Subotice otpjevao je pjesmu »Al’ sam rđav« uz pratnju tamburaškog orkestra HKC »Bunjevačko kolo«. Također nastupila je i Klapa »Agape«, koja djeluje pri HKC-u »Srijem« iz Srijemske Mitrovice. Uslijedile su pozdravne riječi uvaženih gostiju – prvi je govorio ministar savjetnik u Veleposlanstvu RH u Beogradu Filip Damjanović, a nakon njega predstavnik Mladeži Demokratske zajednice Hrvata Vukovarsko-srijemske županije Ivan Barbarić, dopredsjednik DSHV-a Dujo Runje i predsjednik DSHV-a Petar Kuntić, te predsjednik Mladeži DSHV-a Siniša Skenderović. Tijekom večeri organiziran je izbor za miss i mistera večeri. Za missicu je izabrana Martina Mezei, a za mistera večeri Luka Skenderović. 
Nakon programa i večere mlade je zabavljao tamburaški ansambl »Ravnica« iz Subotice.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika