Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Košarka
Ždri­jeb za EP u Be­o­gra­du

U subotu 15. siječnja u Beogradu je obavljen ždrijeb za predstojeće Europsko prvenstvo u košarci koje će se igrati u glavnom gradu SiCG od 15. – 25. rujna ove godine. Za protivnike u skupini B Hrvatska je dobila reprezentacije Turske, Litve i Bugarske, dok će domaća selekcija SiCG u svojoj skupini D igrati protiv Latvije, Španjolske i još jedne momčadi koja tek treba izboriti plasman kroz završni krug kvalifikacija.

Rukomet
Hr­vat­ska bo­lja od SiCG

U sklopu završnih priprema za Svjetsko prvenstvo u Tunisu reprezentacija Hrvatske je pobjedom protiv reprezentacije SiCG (33:31) osvojila Croatia cup. Utakmica je odigrana u Rijeci prošle subote, pred ispunjenim domaćim gledalištem, i potvrdila je da je četa izbornika Červara potpuno spremna za predstojeće utakmice na mundijalu najboljih momčadi na kojemu će imati težak zadatak obraniti titulu najbolje selekcije na svijetu. Treći sudionik ovog pripremnog turnira bila je selekcija Tunisa koja je poražena od Hrvatske (28:27) i SiCG (32:27).
Čer­va­rov spi­sak za Tu­nis

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, aktualnog svjetskog i olimpijskog šampiona.
Lino Červar priopćio je konačan spisak igrača koji će putovati u Tunis i pokušati obraniti »portugalski« naslov. Vratari: Šola, Losert i Blažičko, krila: Kaleb, Zrnić, Šprem i Džomba, vanjski: Balić, Lacković, Dominiković, Goluža, (kapetan), Vuković, Špoljarić, Metličić i Buntić, pivoti: Jeftić i Vori

Tenis
Ok­tet u Au­stra­li­ji

Na prvom ovogodišnjem Grand Slam turniru Australian Openu hrvatski tenis je bio zastupljen sa čak osam predstavnika, točnije četiri tenisača i četiri tenisačice. Na vreloj podlozi Melbournea nastup su putem rankinga izborili: Ljubičić, Ančić, Karlović, dok je kroz kvalifikacije prolaz izborio Karanušić. Kod djevojaka izravno su ušle: Šprem, Kostanić i Talaja, a Mamić im se pridružili prebrodivši kvalifikacijske susrete.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika