Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Ligaški vikend
Porazi košarkašica i odbojkašica
 
Ženske prvoligaške ekipe Spartaka u košarci i odbojci doživjele su poraze u ligaškim nastupima protekloga vikenda. Košarkašice su tijesno poražene na gostovanju kod Crvene zvezde (68-71), dok su odbojkašice poražene u Užicu od Jedinstva (2-3). Prilike za popravni pružaju se već ovoga vikenda, kada ŽKK Spartak dočekuje Partizan (nedjelja, 1. veljače), a ŽOK Spartak lidera na tablici  Poštar 064 (nedjelja, 1. veljače).
 
Skok u vis
Blanka otvorila sezonu
 
Najbolja hrvatska i svjetska skakačica u vis Blanka Vlašić, uspješno je otvorila novu atletsku sezonu pobjedom na skakačkom mitingu u novoj sportskoj dvorani u Rijeci. S preskočenih 203 cm (najbolji ovogodišnji rezultat), Blanka je uvjerljivo nadvisila svoje protivnice i otvorila novi niz pobjeda.
 
Košarkaški kup
Izvučeni parovi polufinala
 
Zadar će ponovno biti domaćin završnog turnira hrvatskog košarkaškog kupa »Krešimir Ćosić«. U polufinalnim susretima (subota, 20. veljače) igrat će domaćin Zadar i Cibona, dok drugi par čine Split i Zagreb. Finale je u nedjelju, 21. veljače.
 
Skijanje
Kostelić broj jedan 
 
Nakon drugog mjesta u kombinaciji, voženoj prošle nedjelje u Kuzbuhlu (Austrija), Ivica Kostelić je postao prvi hrvatski skijaš u povijesti koji se našao na prvom mjesto ukupnog poretka u natjecanju za Svjetski kup. Veliki dan za hrvatsko skijanje upotpunio je i Natko Zrnčić Dim, koji je osvojio treće mjesto i tako je Hrvatska, također po prvi puta imala dva skijaša na pobjedničkom podiju.
 
Tenis
Poraz Đokovića i Čilića
 
Branitelj naslova na Australian Openu Novak Đoković poražen je posve neočekivano u četvrtfinalnom duelu protiv Amerikanca Roddicka (7-6, 4-6, 2-6, 1-2 predaja). Jako sunce, premor i grčevi bili su jači od najboljeg srbijanskog tenisača i onemogućili ga na putu obrane prošlogodišnjeg Grand Slam naslova. Marin Čilić, najbolje plasirani hrvatski tenisač na ATP ljestvici, zaustavljen je u četvrtoj rundi od strane Argentinca Del Potra.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika