Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Bal gradonačelnika protekao glamurozno

Tradicionalni bal gradonačelnika okupio je dvjestotinak uglednih uzvanika protekle subote u MKC Népkőr. Domaćin bala bio je gradonačelnik Subotice Géza Kucsera sa suprugom Erzsébet, a prisutnima je pored zahvale na dolasku poručio kako je osmi po redu bal gradonačelnika tradicija i Subotice i građanskog društva. »Želio bih istaći i humanitarnu stranu bala, u čemu je Subotica uvijek bila u prvom redu. Ove godine će prihod biti upućen Zdravstvenom centru za kupovinu onih aparata koji su potrebni našim mladim ženama i budućoj djeci koja će se roditi u ovom gradu. U ime tih žena i djece zahvaljujem se prisutnima na doprinosu. Ujedno bih želio ponoviti što sam rekao na proslavi Dana grada, kako ovaj grad treba jednu mnogo veću dvoranu, te bi to mogla biti i dvorana Narodnog kazališta. To je jedna akcija predviđena za budućnost, kako bi se mogli okupiti na jednom mjestu«, rekao je Kucsera u pozdravnom obraćanju.
Bal gradonačelnika počeo je svečanim dočekom gostiju, nakon čega je nastupio folklorni odjel MKC Népkőr izvođenjem tradicionalnih mađarskih igra. Kvalitetnom programu večeri doprinijeli su orkestri »Heti and Hollander« i »Martini«, te mlade subotičke pjevačice Tamara Bencsik, Jasna Rotar i Marija Jaramazović. Veliku pozornost privukla je i bogata tombola s glavnom nagradom – desetodnevnim aranžmanom u Parizu za jednu osobu. Jedna od najzanimljivijih nagrada bila je dar Mlekare, količina mijeka u težini dobitnika. Sretni gost afirmirao je tom prigodom humanost udijelivši ovaj dar od 73 litre mlijeka dječjoj ustanovi »Naša Radost«.
    Cijena ulaznice od 4.500 dinara po osobi uključivala je bogati meni s posebnim specijalitetima poput lososa, guščije džigerice u vinu, Camembert sira, juneće paštete s konjakom, pečenicom sa sosom od kivija… Gosti bala imali su prigodu uživati u torti u obliku Narodnog kazališta koju su napravili majstori i učenici restorana »Ellite Palić«.
    Kako saznajemo, prihod od bala za Zdravstveni centar iznosi oko 350.000 dinara.
Vrijeme je brzo proletjelo gostima začaranim glazbom i ugođajem na balu gradonačelnika. Odličnom raspoloženju doprinjeo je i pjenušac, a najviđeniji i najuticajniji ljudi Subotice imali su prigode produbiti osobne i poslovne kontakte.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika