Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Dakar 2009.
Sagmeister završio na 89. mjestu
 
Unatoč brojnim nevoljama, napuknutom rebru i problemima s motorkotačem, Subotičanin Gabor Sagmeister herojski je odvozio sve etape (14), kako se pokazalo najzahtjevnijeg rallyja do sada i u konačnom plasmanu izborio 89. mjesto. Ovogodišnje izdanje Dakar serije voženo je, po prvi puta, na divljim terenima Argentine i Čilea, a pratilo ga je mnogo odsustajanja u svim natjecateljskim kategorijama. Pobjednik Dakara 2009 u konkurenciji motorkotača je Španjolac Mark Coma.
 
Tenis
Australian Open 
 
Počeo je Australian Open, prvi Grand slam turnir sezone 2009., na kojemu sudjeluju svi najbolji tenisači i tenisačice svijeta. U muškoj konkurenciji ove godine Hrvatska ima petoricu sudionika: Marina Čilića, Ivu Karlovića, Marija Ančića, Ivana Ljubičića i Roka Karanušića, dok je hrvatski ženski tenis predstavila jedino Karolina Šprem, prolaskom iz kvalifikacija. Srbijanski tenis predvodi Novak Đoković, treći igrač svijeta, dok u ženskoj konkurenciji nastupaju svjetska broj jedan Jelena Janković i Ana Ivanović.
Hokej na ledu
Turnir veterana
 
Tradicionalni veteranski turnir u hokeju na ledu, u organizaciji Hokejaškog kluba Spartak, održat će se ovoga vikenda na Gradskom klizalištu u Subotici. Uz domaćina, prema najavama trebale bi nastupiti i momčadi veterana iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, BiH i Mađarske. Ulaz je slobodan.
 
Odbojka
Pobjeda za doigravanje
 
Odbojkašice Spartaka iz Subotice su pobjedom protiv Tenta (3-1), osigurale četvrtu poziciju na ligaškoj tablici Superlige koja im omogućava nastup u finalnom doigravanju za naslov prvaka.    
Spartak Azotara: Bokan 18 (2 asa), Memišević (libero), Nikić 18 (4 asa, 5 blokova), Stojanović 12 (1 as, 2 bloka), Helić, Marković 2 (2 bloka), Medić 5 (1 as, 2 bloka), So. Klisura, Češljar 3 (2 bloka), Matić, Šimić, Sa. Klisura 17 (1 as, 2 bloka). Trener: Saša Nedeljković.
 
Nogomet
Bačka započela pripreme
 
Nešto ranije nego što je to uobičajeno i nogometaši subotičke Bačke započeli su pripreme za nastavak sezone u Srpskoj ligi u kojoj se nalaze na čelu ligaške tablice. Trener Cetina ima kompletnu momčad na okupu, jedino je Rajkovača na probi u prvoligašu Spartak Zlatibor vodi.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika