Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti iz grada

Prelo »Pučke kasine 1878«
 
U povodu obilježavanja 130 godina od održavanja prvog Velikog prela, koje je u organizaciji »Pučke kasine« upriličeno na Marin dan, 2. veljače 1879. godine, obnovljena »Pučka kasina« organizira prelo u subotu, 24. siječnja, u restoranu KTC-a. 
U glazbenom dijelu programa »Prela Pučke kasine« nastupit će tamburaški sastav »Ravnica«. Tijekom večeri nazočni će se zajednički podsjetiti na to kako je izgledalo prvo prelo. Organizatori pozivaju goste da dođu u bunjevačkoj narodnoj nošnji. Svatko tko bude tako odjeven na ulazu će dobiti kupon za bogatu tombolu. 
Ulaznice za ovo prelo su rasprodane. 
 
Kompleks bazena do 2010. godine 
 
Ovih dana trebala bi se formirati radna grupa koja će pratiti izgradnju bazena Sportsko-rekreativnog centra »Dudova šuma«. Do sada je ovaj posao bio je u nadležnosti Javnog poduzeća »Direkcije za izgradnju grada«, a od prvog siječnja je prešao u »ruke« gradske uprave. Za izgradnju kompleksa bazena u Subotici do sada je potrošeno oko dva milijuna eura.
 
10 milijuna dinara za poljoprivrednike
 
Fond za razvoj poljoprivrede grada Subotice ove godine je izdvojilo 10 milijuna dinara za poljoprivredne kredite. U Fondu kažu da su poljoprivrednici koji su već uzeli kredite savjesni i na vrijeme ih otplaćuju, tako da očekuju još 15 milijuna dinara za ovu svrhu od naplate postojećih kredita. Kredite je do sada koristilo oko 160 poljoprivrednika, a samo u šest slučajeva došlo je do sudskog postupka, jer korisnici nisu na vrijeme plaćali rate.
 
Novo radno vijeme Doma zdravlja
 
Kolegij Doma zdravlja donio je odluku o novom radnom vremenu liječnika opće prakse, pa će tako domovi zdravlja, počevši od ovoga tjedna, raditi od 7 do 20 sati. Razlog tome je povećanje administrativnog dijela posla i ispisivanja recepata, koje zaposleni ne mogu završiti u dosadašnjem radnom vremenu. Ambulante su i ljetos radile od 7 do 14, i od 13 do 20 sati, ali je radno vrijeme jesenas ponovno bilo skraćeno zbog racionalizacije, objasnila je ravnateljica Doma zdravlja dr. Ružica Crnjaković. Osim toga, dežurstvo nedjeljom i državnim praznicima u službi Hitne medicinske pomoći i u Dječjem dispanzeru je organizirano u vremenu od 8 do 20 sati, a svaku noć liječnici iz subotičkih ambulanti dežuraju u Hitnoj pomoći od 20 do 7 sati ujutro.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika