Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Tradicionalni godišnji koncert

Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo »Tomislav« iz Golubinaca organiziralo je u nedjelju, 28. prosinca, već tradicionalni godišnji koncert šestu godinu za redom. Koncert je održan u prepunoj kazališnoj dvorani u Staroj Pazovi. Mlađi odjel folklornog odjela za ovu prigodu izveo je dječje plesove iz Srijema, stariji su također prikazali plesove iz Srijema, dok su najstariji otplesali splitske gradske plesove i premijerno izveli plesove iz Slavonije u koreografijama Petra Kudre i Filipa Udovčića. Sigurno da koncert HKPD-a »Tomislav« ne može proći bez tamburaškog orkestra, čiji su solisti Dubravka Ćaćić i Zoran Lepšanović. Oni su otpjevali desetak numera koje su razgalile srca i emocije nazočne publike. Tamburaški dio koncerta počeo je božićnom pjesmom »Tiha noć«.
Kao gost koncerta nastupio je Gradski tamburaški orkestar »Stara Pazova« pod upravom Laze Jovanovića. Predstavili su se s četiri kompozicije, koje je publika pozdravila pljeskom.
U pozdravnom govoru predsjednik HKPD-a »Tomislav« Mato Groznica  pozdravio je uzvanike: dekana zemunskog preč. Jozu Dusparu, Rajku Rajić iz Veleposlanstva Republike Hrvatske u Beogradu, zastupnika u Skupštini Republike Srbije i predsjednika DSHV-a Petra Kuntića, časne sestre iz Zemuna, profesora Zorana Mulića, predstavnike hrvatskih udruga HKPD »Matija Gubec« iz Rume i HKPD »Stjepan Radić« iz Novog Slankamena, predstavnike lokalnih vlasti i na kraju se zahvalio svima na potpori u radu Društva. 
Publika je na koncertu u Pazovi uživala u pjesmi i plesu, a voditeljica programa Anita Kovačević zakazala je novo sastajanje u Golubincima sredinom veljače na golubinačkom maskenbalu.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika