Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Godina komunalnih ulaganja

PLAVNA – U protekloj godini sredstva samodoprinosa žitelja Mjesne zajednice Plavna utrošena su za rješavanje komunalnih problema.
    Od krupnijih troškova najznačajniji je dovršetak bunara za mjesni vodovod. Preostala sredstva utrošena su za renoviranje sale vatrogasnog doma, održavanje ulične rasvjete, uređenje atmosferske kanalizacije i rješavanje tekuće komunalne problematike.
    Tajnik MZ Plavna Slobodan Zeljković kaže: »Mislim da smo u dobroj mjeri bili uspješni. Utrošena sredstva su iskorištena na najracionalniji mogući način. U ovoj godini biti ćemo angažirani u izgradnji prometnice Plavna-Bođani, koja će nam biti od velikog značaja za poljodjelstvo. Ovom prometnicom riješit ćemo prilaz najplodnijim oranicama u našem ataru, kojih je u ovom dijelu nekoliko tisuća hektara. Financijska konstrukcija je zatvorena u suradnji s MZ Bođani i Direkcijom za izgradnju SO Bač. Pokraj ovoga, očekuju nas i aktivnosti oko izgradnje kapele na mjesnom groblju. Ovaj problem nam je prioritetan, Plavanci sve više uviđaju prednosti postojanja kapele na groblju. Znam da će realizacija biti teška i skupa, no očekujem punu suradnju svih Plavanaca i ozbiljan angažman oko provođenja ove ideje u djelo. Postoji još jedan projekt, koji vremenom postaje sve neizvjesniji. Naime, još prije pet godina Savjet MZ Plavna, a na inicijativu žitelja sela, pokrenuo je pitanje izgradnje »Vikend zone« na potezu Plavanski špic na Dunavu. Kako kroz Općinu Bač Dunav protječe u duljini od 43 kilometra, a na tom kompletnom dijelu ne postoji niti jedan uređen objekt za rekreaciju, SO Bač je ovo pitanje uvrstila u svoj program rada za 2002. i 2003. godinu. Napominjem da ne bi bilo dozvoljeno zidanje objekata od čvrstog materijala, već isključivo gradnja koliba sojeničkog tipa. I pokraj dobre volje i riješenih financija u lokalnim okvirima, nedostaje nam ono najbitnije – suglasnost JP ‘Vojvodinašume – Šumsko gazdinstvo Novi Sad’. U nekoliko navrata dobivali smo usmena obećanja kako će sve biti pozitivno riješeno, no na njima se i završavalo. I pokraj dobre volje i potpore općinskih organa iz Bača, sve je izvjesnije da suglasnost od ‘Vojvodinašuma’ nećemo dobiti. Na usmena obećanja se više ne možemo oslanjati, a ljudi su razočarani i pomalo odustaju od ove lijepe ideje«.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika