Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Ne opterećujem se zvjezdanom prašinom

Razgovor vodio: Dražen Prćić
 
Vjerojatno nema osobe na ovim našim prostorima, koja je u prilici da prati prvi program HRT-a, a da nije čula za popularni kviz »Milijunaš« i njegovog voditelja Tarika Filipovića. 
 
Sjedeći u voditeljskom stolcu nasuprot natjecateljima, svojim duhovitim, nonšalantnim i nekonvencionalnim pristupom priskrbio je opće simpatije milijunskog gledateljstva. Ženskoga napose…
 
Predstavite se poput natjecatelja u kvizu »Tko želi biti milijunaš?«
Rođen sam 11. ožujka 1972. godine u Zenici, BiH. Godine 1990. upisao sam glumu na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, završio ‘95. Član sam Satiričkog kazališta Kerempuh, nastupam u više predstava, glumim u filmovima, nastupam u tv emisijama...
 
Kako je voditi jedan od najpopularnijih kvizova na svijetu?
U svakom slučaju, zanimljivo. Vjerojatno je zanimljivo i drugima, koji ih vode u drugim zemljama. Iskreno, ne opterećujem s pretjerano cijelom prašinom koja se digla oko »Milijunaša«. Shvaćam to samo kao jedan od poslova koje volim raditi.
 
Pripremajući se za voditeljsku ulogu, vjerojatno ste pogledali neku od mnogobrojnih verzija istoga kviza koji se emitira u drugim državama. Imate li nekog uzora među inozemnim kolegama?
Ne. Nemam uzora niti u glumačkom svijetu, iako određene ljude iznimno poštujem i cijenim njihov rad. Otkad sam počeo raditi na kvizu, nisam gledao apsolutno niti jednu verziju. Istina, prije sam dosta gledao Nijemca (Günther Jauch op.a.).
 
Udaljimo se, na tren, od Tarika vodite-lja. Vi ste prije svega glumac. Kazališni ili filmski?
Kazališni, naravno. Kod nas nema dovoljno filmova, vrlo malo se snima, teško je da će vas »zakačiti« svaki put neka bolja uloga. Evo, tek sam sada, prvi puta odigrao jednu veću ulogu kod Antuna Vrdoljaka. Nadam se da će mi to biti posjetnica za neke buduće filmove.
 
Koju biste ulogu svoje dosadašnje karijere izdvojili? 
Spikom na spiku, koja me je izbacila medijski, zatim Izbacivač, koji su bili kultna predstava i igramo je godinama, možda još uloga Marca Antonia na Dubrovačkim ljetnim igrama.
 
Postoji li neka uloga koju želite igrati?
Nemam baš neku ulogu koju bih žarko želio odigrati. Volio bih svašta igrati…
 
Zamijećeno je da često zapjevate tijekom emisije. I to vrlo uspješno. Nazire li se nekakav CD, upliv u glazbene vode. Volite pjevati?
Ne. Samo zlo ne mislim. Ja pjevam i kada se probudim, tuširam. Što se tiče CD-a sve je moguće, ali još uvijek pjevam isključivo za društvo.
 
Vašu elegantnu pojavu krase i neizbježne naočale. Nosite li ih uvijek, ili je to dio trendovskog izraza?
Vidite, ja imam dioptriju -3, pa kada sam već »ćorav« barem da su to naočale koje mi se sviđaju. U ovaj model sam se prosto zaljubio. Imam negdje 25 pari naočala doma …
 
Slovite za najpoželjnijeg neženju u Hrvatskoj, kakav je Vaš trenutačni emotivni status?
Imam djevojku s kojom sam već deset mjeseci u vezi, zove se Iris. Nismo oženjeni, ona živi u Opatiji. Vidimo se kad stignemo.
 
Ne znam koliko Vam je poznato, ali »Milijunaš« je veoma popularan u vojvođanskim domovima. Imate mnogo obožavatelja koji će se obradovati ovom razgovoru. Hoćete im poručiti nešto?
Drago mi je da se gleda, da su zadovoljni, da im se sviđa. Nadam se da ćemo što prije doćitamo s nekom predstavom, da se vidimo i uživo…
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika