Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Tenis
Ma­rio za­u­sta­vljen u 3. ko­lu

Na prvom Grand Slamu turniru ove teniske sezone, Australian Openu, koji se igra u Melbournu, najdalje je »otišao« Mario Ančić plasiravši se u treće kolo. Mladi Splićanin, još jednom je potvrdio svoj talent dobrim igrama u prva dva kola (pobjede protiv Sluitera i Corretje), ali je u sljedećoj rundi domaći tenisač Mark Philippoussis bio prejak 4:6, 6:7, 2:6, ostavivši Hrvatsku bez predstavnika na turniru. U konkurenciji muških parova Ivo Karlović i Argentinac Gaudio, također su zaustavljeni u trećem kolu. Bolji od njih bili su Knowles i Nestor sa 6:3, 6:4

Vaterpolo
Olim­pij­ske
kva­li­fi­ka­ci­je

Tijekom ovog tjedna (25.01-01.02.) Rio de Janeiro je domaćin olimpijskih kvalifikacija na kojima će tri reprezentacije izboriti plasman na Olimpijske igre u Ateni. Hrvatska igra u A skupini skupa s momčadima Rumunjske, Njemačke, Kanade, Poljske i Portorika. Najbolji hrvatski vaterpolisti pobijedili su Rumunje u prvoj utakmici sa 7:5.
U B skupini igraju Rusija, Slovačka, Brazil, Argentina i Nizozemska.

Stolni tenis
ITTF Pro To­ur –
Cro­a­tia Open

Proteklog vikenda Zagreb je bio domaćin jakog internacionalnog stolnoteniskog turnira u organizaciji Svjetske federacije. U oštroj konkurenciji domaći stolnotenisači i stolnotenisačice nisu se baš »proslavili« – Tamara Boroš je dogurala do 2. kola, ali je zato publika imala prilike uživati u vještini vrhunskih majstora celuloidne loptice.
U muškoj konkurenciji pobjednik je Austrijanac Schlager, koji je pobijedio Poljaka Blaszyka 4:2, dok je kod žena najbolja bila Koreanka Kyung pobjedom od 4:0 protiv Austrijanke Liu Jia.  
 
Nogomet
Re­mis vo­de}ih

U talijanskoj Seria A proteklo ligaško kolo donijelo je »mršavu« bilancu dvije vodeće momčadi koje pretendiraju na titulu prvaka. Vodeća Roma i prateći Juventus odigrali su, za njih, neodlučeno sa Udineseom (1:1) i Empolijem (3:3), dok je jedino Milan bio siguran protiv Ancone (5:0). Na tablici je Roma još uvijek prva, ali samo s bodom prednosti ispred Milana koji ima i susret manje.

Skijanje
Ana i Ni­ka uze­le bo­do­ve u Ma­ri­bo­ru

U nedjelju 25. siječnja vožen je slalom na Pohorju iznad Maribora na kojem su hrvatske skijašice Nika Fleiss i Ana Jelušić osvojile 16. i 18. mjesto i nove bodove u generalnom poretku ove tehnički zahtjevne ski discipline. Pobjednica »Zlatne lisice« je švedska skijašica Anja Parson.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika