Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Futuristička studija razvoja EU

Uloga Hrvatske u novom europskom poretku 2007. Ulazi Bugarska u EU
2010. Ulazi Rumunjska u EU
2012. Ulazi Hrvatska u EU
2015. Zapošljava se prvi naš čovjek u administraciji EU
2016. Nekim čudom zaposlio je cijelu svoju, ženinu i kumovu svojtu kao i članove obitelji svojih susjeda i neke ljude iz svoga zavičaja. Naši čine 10 posto administracije.
2017. Udio naših u administraciji je dosegao 60 posto. EU organizacije podižu sebi plaće tri puta i uvode pravilo prema kojem ne treba biti na poslu da bi se dobivalo plaću sve dok se posao obavi. Iz Njemačke stižu prosvjedi da je primljeno previše ljudi u EU administraciji, čak tri na jedno mjesto i ne mogu se novouposleni više nigdje smjestiti. Nema prostora. EU administracija podiže do kraja godine plaće za još tri puta zbog stresa koji uposlenici doživljavaju u skučenim poslovnim prostorima.
2018. Zbog stresa 90 posto članova administracije je na bolovanju. Najviše od 15. lipnja do 15. listopada i od 15. studenog do 15. siječnja. Viđeni su po Mediteranu, Baliju i Alpama, ali zbog liječenja od stresa. EU snosi troškove liječenja. Primljeni su novi uposlenici da posao ne bi trpio. Udio naših u EU institucijama dosegao 95 posto.
2019. Dolazi do rezanja troškova. Otpuštaju se čistačice, kuhari, vozači, sve odreda belgijski državljani. Udio naših u EU administraciji je 99,3 posto.
2020. Hrvatska dobiva mnogobrojne novčane poticaje od EU među kojima i onaj za uzgoj dudovog svilca i ćubastog gnjurca. Prema podacima EU, Hrvatska ostvaruje poticaj na 34 milijuna goveda, 136 milijuna ovaca, 11 milijuna svinja, 86 milijuna koza. Proizvodnja maslinovog ulja je pet milijardi litara. Ima oko 300 milijuna stabala maslina naime. Prema podacima. EU administracije, naravno.
2021. Njemačka istupa iz EU jer ne želi financirati kretenluke. Mjesec dana iza nje to čini i Francuska, a do kraja godine i Velika Britanija.
Kraj EU.
Z. Samaržija2007. Srbija dovršava prvi val reformi.
2010. Počinju ozbiljne pripreme za ulazak u EU.
2012. Pripreme za priključenje EU blokirane zbog sukoba vodećih političkih stranaka u Srbiji oko datuma njenog prijema.
2015. Na inicijativu Hrvatske, SCG primljena kao pridruženi član EU. Praznovanje traje dva mjeseca. Zabilježen drastičan pad privrednih aktivnosti.
2016. Parlament EU opomenuo predstavnike SCG da ne rade na podrivanju ovog predstavničkoj tijela ujedinjene Europe. Razlog zabrinutosti članica EU je nepremostiva sukobljenost dvije službene opcije SCG.
2017. Sukobi između dva predstavnika SCG u parlamentu u Strasbourgu nastav-ljeni i zbog neusuglašenosti stavova oko državnih simbola. Kao službena himna i dalje figuriraju »Hej, Slaveni«, »Bože, pravde«, »Tamo daleko« i »Još ne sviće«, a kao boje državne zastave – srbijansko dunkl plavo i crnogorsko liht plavo.
2018. Odsutne uposlenike u EU administraciji zamjenjuju srbijanski diplomati. Povučeni su svi iskusni kadrovi od 1965. godine naovamo. Mnoge članice protestiraju zbog skandala u parlamentu, što za posljedicu ima ukidanje televizijskih prijenosa.
2019. Godina afera i skandala zbog malverzacija s europskim proračunom. Putovi financijskih transakcija vode do Sejšela i Devičanskih otoka. Nitko ništa ne priznaje. Osniva se anketni odbor.
2020. EU ulaže posljednje napore da kroz nove investicije ojača gospodarstvo SCG, i definitivno otvori prostor za stalno članstvo zemlje. Uloženo stotinjak milijardi eura u strateške projekte… U Srbiji još jednom srušena vlada, uz optužbe za korupciju i nepotizam pri dodjeli poticajnih kredita. Drastično povećana aktivnost noćnih klubova, kasina, i mjenjačnica. Na cijeni putovnice Bugarske, Mađarske, Hrvatske…
2021. Nova vlada, koju čini koalicija ekstremne ljevice i ekstremne desnice, priopćava pučanstvu kako je standard u drastičnom porastu. Kraj EU proslavljen gala manifestacijom na beogradskome Ušću. Mnogi građani su već spremni za novi početak – svi dinari zamijenjeni, zalihe hrane u skladištima, a privatni tankeri napunjeni benzinom. Spremne su i dvolitarske plastične boce kao i kartonske kutije za uličnu prodaju cigareta

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika