Arhiv tekstova Arhiv tekstova

»Zdrav život«

Zakon o zdravstvenoj zaštiti, donijet početkom prošle godine (2006.), ispravio je višegodišnju nepravdu prema alternativnoj medicini. Od preko 500 raznih alternativnih terapija 67 je legalizirano, te tako postalo i službeno priznato. Također, medicinske rubrike u brojnim dnevnim i periodičnim novinama sve više su ispunjene savjetima stručnjaka za alternativne metode liječenja i ovaj oblik tretmana raznih oboljenja ima sve više pristaša i kod liječnika opće medicine. Jer, zajednički cilj tradicionalne i alternativne medicine je uspješno liječenje.
UDRUGA  »ZDRAV ŽIVOT«: Subotica kao grad, koji je uvijek imao mnogo više senzibiliteta za svekolike različitosti, prepoznala je i u alternativnoj medicini pravi put prema važnom cilju u životu svakoga čovjeka - njegovom zdravlju. Nedavno je osnovano društvo »Zdrav život«, koje ima namjeru afirmirati očuvanje zdravlja uz pomoć metoda alternativnoga liječenja, te promovirati biododatke u svakodnevnoj ishrani. Bližu informaciju o ovom društvu dobili smo od njegovog predsjednika profesora Vojislava Gabrića, koji je posjetio našu redakciju prošloga tjedna.
»Do ideje o osnivanju društva ‚Zdrav život‘ došao sam s istomišljenicima iz Subotice, Novog Sada i čak nekim prijateljima iz Mađarske. Koncem prošle godine krenuli smo u konkretnu realizaciju našeg projekta i registrirali udruženje građanja pod spomenutim nazivom, koje, za sada, ima 13 registiriranih članova. Naš osnovni cilje je doprijeti do svijesti građana, ukazati na načine prevencijskog djelovanja i što učinkovitije raditi na očuvanju (spasu) vlastitog zdravlja, te zdravlja svojih najbližih«, pojašanjava Gabrić i dodaje.
POZIV ZAINTERESIRANIMA: »Nastojat ćemo upoznavati zainteresirane osobe, putem individualnih ili grupnih sastanaka, s programom i načinom vođenja zdravog života, te savjetima pokušati pomoći im da korisno promjene brojne štetne navike, ponajprije u ishrani. Naš cilj je objedinjavanje konvencionalne (tradicionalne) i alternativne medicine, a sve u namjeri zajedničkog boljitka u rješavanju sve akutnijeg zdravstvenog problema, koji na ovim prostorima često ima brojne tragične posljedice. S obzirom kako je društvo tek započelo s radom, a sve aktivnosti se obavljaju isključivo na osnovi individualnog financiranja njegovih članova, ovim putem upućujemo poziv svim zainteresiranim osobama koje bi se željele uključiti u rad i dati svoj osobni doprinos«, pozvao je na koncu profesor Vojsilav Gabrić, predsjednik udruge »Zdrav život«.          
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika