Arhiv tekstova Arhiv tekstova

VIS Amos proslavio prvi rođendan

Vokalno-instrumentalni sastav »Amos« iz Sombora, 31. ožujka napunio je prvu godinu postojanja. Tim povodom u nedjelju 1. travnja, na Cvjetnicu, navečer u 20 sati, održan je i prvi samostalni koncert u mjesnoj crkvi sv. Križa u Somboru. U prepunoj crkvi, ovaj je glazbeni sastav otpjevao repertoar mahom tuđih pjesama (poput pjesama: Stvoreni za nebo, Znak pobjede, Velik si, Gospodin je Pastir moj i dr.), a na koncu koncerta posjetitelje je oduševila njihova autorska pjesma s prošlogodišnjeg Festivala hrvatskih duhovnih pjesama – HosanaFest, »Moje misli k Nebu lete«. Ovoga je puta otpjevana u remix izdanju, te je oduševljenje mlađe publike bilo još veće. Da je koncert uspio potvrđuju i brojni bisevi kojega su mladi izvođači morali odraditi. Želja je mladih, članova »Amosa« nastaviti pjevati Gospodinu i potaknuti mlade, kao i sve druge koje vole pop-rock glazbu (kako u Somboru, tako i u drugim mjestima) da se i tako može slaviti Gospodar života. 
 
Sveti tjedan u subotičkoj katedrali – bazilici svete Terezije
 
6. travnja Veliki petak: u 18 sati obredi Velikog petka na hrvatskom jeziku.
7. travnja: Velika subota. U 14 sati blagoslov jela. U 20 sati vazmeno bdijenje, svečana sveta misa, obred uskrsnuća i uskrsna procesija.
8. travnja: Usrks. U 10 sati svečana biskupska sveta misa na hrvatskom jeziku, u 18 sveta misa na hrvatskom jeziku.
Prilika za svetu ispovijed u katedrali 
na Veliki petak od 6,30 do 19 sati 
i na Veliku subotu 6,30 do 21 sat. 
 
Križni put na Kalvariji
 
Pobožnost Križnog puta koja će se održati danas, na Veliki petak, počinje u 10 sati. U slučaju lošeg vremena križni put će se održati u župnoj crkvi Isusova Uskrsnuća.  
Ž. V. 
 
Tečaj za buduće 
bračne parove
 
Zaručnički tečaj koji je obvezan za sve koji se ove godine namjeravaju vjenčati u crkvi održavat će se od 16. do 20. travnja. Predavanja su u Subotici, u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Terezije Avilske, u Harambašićevoj 7. s početkom u 19 i 30 sati. 
Predavanja drže svećenici, liječnici i bračni parovi
 
Križni put obitelji
 
U nedjelju, 30. ožujka na Cvijetnicu, održan je Križni put na subotičkoj Kalvariji, koji su ovoga puta predvodile obitelji. Okupio se lijepi broj vjernika koji su sudjelovali na ovoj pobožnosti, a još ljepšem zajedništvu doprinijeli su mladi, članovi skupine »Proroci« koji su predvodili pjevanje. Prigodnu homiliju održao je Brasnyo Ignac prefekt Sjemeništa. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika