Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Cubismo zvijezde prve večeri

Na šestom po redu festivalu »Trenchtown« koji će se održati od 28. travnja do 1. svibnja na Paliću kraj Subotice, nastupit će 101 izvođač iz preko deset europskih zemalja, među kojima, kao glavne zvijezde Cubismo (Hrvatska), Ghetto Campania (Italija), Anima Sound System (Mađarska), Darkwood Dub, Rambo Amadeus, Ajs Nigrutin, Eyesburn i Ortodox Celts, najavljeno je na tiskovnoj konferenciji u srijedu u Subotici. 
Glazbeni dio programa održavat će se na tri bine: Glavni trg (na kojoj će nastupiti navedeni izvođači), DJ Plato i Rege sokak. Na DJ Platou nastupit će MKDSL, Steve Gerrard (Velika Britanija), Pöli (Mađarska), Amor (Hrvatska), Dejan Milićević, Oliver Ho (Njemačka), Tarmo Vannas (Estonija), Bokee, dok će Rege sokak ugostiti imena kao što su Chalicce Sound System (Francuska), Memo Records & Love Alliance night & Friends (Mađarska), Jahstice soundsystem (Hrvatska) i Miss I Dread & Darkaya. 
U okviru festivala posjetiteljima će biti ponuđeno i sudjelovanje u radionicama na srpskom i mađarskom jeziku (umjetnička, književna, filmska, foto, psihodramska). Cijene dnevnih ulaznica u pretprodaji su 490 (nedjelja, ponedjeljak) i 520 dinara (subota, utorak), dok cijena kompleta za sva 4 dana iznosi 1590 dinara. Festival se održava na specifičnoj lokaciji, u središtu palićke šume, na starom napuštenom salašu (Etno Camp), a ove godine povećan je broj mjesta u festivalskom kampu koji će, kako je najavljeno, moći primiti oko 1000 kampera (500 šatora).
Trenchtown od ove godine organizira Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo »Fokus« iz Subotice (http://www.fokus-su.org.yu), a ovogodišnji moto festivala je »Tolerancija je uživancija!« budući da se, kako je istaknuto, putem univerzalne poruke kakva je glazba žele promovirati ideje zbližavanja mladih i razvoja demokratskog duha.  
Festival su podržali Apatinska pivara (Jelen pivo), Zlatibor Voda, Pokrajinsko tajništvo za sport i omladinu, Skupština općine Subotica, Direkcija za izgradnju Općine Subotica, B92, Exit festival, te nevladine udruge »Arci« i Balkan Rock Council.
Više informacija o festivalu možete pronaći na službenoj internetskoj stranici www.trenchtown.org.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika