Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vratimo želju za čitanjem

Povodom proljetne akcije koju organizira Gradska knjižnica u Subotici, održana je konferencija za tisak na kojoj su predstavljeni planovi ove ustanove. Ravnateljica Gradske knjižnice Valeria Agoston Pribilla najavila je akciju »Naša ptičica«, kojom su  pozivani svi građani, ljubitelji lijepe knjige. Kako je rekla ravnateljica, buđenjem proljeća, neka se u nama probudi i želja za čitanjem. Gradska knjižnica nudi stručnu pomoć svim sugrađanima, a osobito učenicima, maturantima, koji se pripremaju za prijemni ispit ili za fakultete, ali svakako će se pružiti stručna pomoć i svima koji zatraže pomoć. Ravnateljica je također najavila i konverzaciju u Američkom kutku Gradske knjižnice, koja će se održati već sljedećeg tjedna. Još jedan povod ove konferencije je i obilježavanje 100. obljetnice od rođenja Astrid Lindgren, poznate spisateljice, koja je za svoga života napisala oko 120 književnih djela, a jedno od najpoznatijih je »Pipi Duga Čarapa«. Informatorica Gradske knjižnice Katarina Čeliković pozvala je djecu da se uključe i sudjeluju na natječaju za najbolje likovne i literarne radove na temu Pipi Duga Čarapa, u projektu »Za svijet dostojan djeteta«. Za vrijeme proljetnog odmora u prostorijama Gradske knjižnice također se organiziraju i radionice, na temu dječjih prava i legendarne vragolanke Pipi. Radionice će se održati 11. 12. i 13. travnja od 10 do 12 sati, te se pozivaju sva djeca predškolskog i školskog uzrasta, da sudjeluju u radionicama, a mogu sudjelovati i djeca koja još nisu članovi Gradske knjižnice. Pozivaju se i roditelji da tijekom proljetnog odmora djecu dovedu u Knjižnicu i na taj način osmisle djeci zanimljiv i kreativan program. 
Oni koji su vješti u pisanju, svoje radove mogu slati na jednu od tema: »Draga Pipi« (pismo Pipi) i »U svijetu Pipi djeca bi imala prava na…«. Radove treba dostaviti na Dječji odjel Gradske knjižnice najkasnije do 15. svibnja 2007. godine, a najbolji radovi bit će nagrađeni i izloženi na izložbi. 
O cijeni članarine govorila je rukovoditeljica Matičnog ureda Milica Mirić. Članarina za jednu godinu iznosi 500 dinara i važi od datuma upisnine pa idućih godinu dana, mjesečna članarina je 150 dinara, a dnevna 80 dinara. Skupne članarine vrijede za najmanje deset osoba u skupini i tada godišnja članarina iznosi 250 dinara.  
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika