Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Zajednički projekti na obostranu korist

Novinsko-izdavačka ustanova »Hrvatska riječ« i Nacionalna novinska agencija Republike Srbije Tanjug uspostavili su suradnju, koja će sadržavati međusobnu razmjenu vijesti i fotografija, promidžbu »Hrvatske riječi« u Beogradu, veću zastupljenost tema iz hrvatske zajednice u Tanjugovom servisu vijesti, te zajednički nastup na međunarodnim natječajima za dodjelu sredstava.
Ovo je rezultat dogovora direktora Tanjuga Luke Mičete i direktora NIU »Hrvatska riječ« Zvonimira Perušića, koji su u ponedjeljak u Beogradu razmatrali i druge moguće vidove suradnje, na obostranu korist. 
»Suradnja s velikom novinskom agencijom kao što je Tanjug, za ‘Hrvatsku riječ’ može biti višestruko korisna«, izjavio je nakon sastanka Zvonimir Perušić. »Novinari ‘Hrvatske riječi’ ubuduće će neograničeno i besplatno moći koristiti Tanjugov servis vijesti, fotoarhivu, te pregled inozemnog tiska, a Tanjug će zauzvrat dobivati vijesti i informacije o događajima u hrvatskoj zajednici. Skloni smo reći kako srbijanski mediji nemaju sluha za manjinske teme, pa ovo smatram dobrim korakom u smjeru da se ta medijska zapostavljenost hrvatske zajednice u budućnosti smanji«.
Perušić smatra kako se najznačajniji dio dogovora odnosi na projekte, s kojima će Tanjug i »Hrvatska riječ« zajednički pokušati nastupiti na međunarodnim natječajima za dodjelu sredstava, prije svega onim koje raspisuju zemlje Europske unije. 
Očekuje se da slične dogovore s Tanjugom postignu i druge manjinske novinsko-izdavačke ustanove u Srbiji. 
Dogovor između Tanjuga i »Hrvatske riječi« bit će potvrđen ugovorom, koji će se potpisati idućega tjedna.
NIU »Hrvatska riječ« već petu godinu u razmjeni informacija i fotografija surađuje i s Hrvatskom informativnom agencijom Hina.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika