Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kadrovska obnova stranke

Prepuna dvorana obnovljenog Doma Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, visoki gosti i dužnosnici stranke navjestili su važno događanje. Protekli utorak okupio je oko četrdesetak novih članova praktički jedine  manjinske stranke Hrvata u Vojvodini i Srbiji. Osobit značaj je u tome što je među njima bilo najviše visokostručnih ljudi. Osim nekoliko sasvim mladih, većina obnaša poslove od posebnog gospodarskog i društvenog značaja.
Uz čelnike DSHV uvodne natuknice uputio je i Generalni konzul Republike Hrvatske u Subotici, Davor Vidiš. Ovoga puta predstavili su se u konzularnoj pratnji njegovi najbliži suradnici, Mirela Lucić i Tihomir Šilović. 
»DSHV otvara svoja vrata za stručnost, mladost i učinkovit rad«, naznačio je predsjednik stranke  Petar Kuntić. »Jedan od prvih koraka u tom smjeru je večerašnje okupljanje i upoznavanje. Čovjek je po svojoj naravi političko biće. Nitko ništa neće učiniti umjesto nas. Mi najbolje znamo što nas boli i čemu stremimo. Naši ciljevi su ispisani i moraju biti jasni i nedvojbeni. Svako vrijeme ima svoje ciljeve, i ako želimo biti isti, moramo se mijenjati! Pitanje budućnosti DSHV-a je pitanje dogovora, i zato želimo naš, ne mali intelektualni kapital, ujediniti u zajednički napredak. Nama trebaju institucije koje različito, ali složno dobro djeluju« bile su neke od poruka koje su uputili čelnici stranke.
Izravna potpora orijentiranju ka stručnosti bilo je anketiranje novopridošlih članova za rad u komisijama i povjerenstvima stranke. Odluka o pokretanju rada tih tijela donesena je još polovicom prošle godine. Izborni uspjeh svakako je pomogao mnogim simpaziterima stranke odvažiti se za političko djelovanje. Nakon svečanosti i detaljnog pojedinačnog predstavljanja, bilo je mnogo novih poznanstava i komentara. Među ostalim i dosjetka kako »dobro s dobrim ide«.
 
 D. J.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika