Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Sportske vijesti

Tenis
Lju­bičić fi­na­list
Do­he

Najbolji hrvatski tenisač, Ivan Ljubičić, izvrsno je započeo novu profesionalnu sezonu na ATP touru, plasirajući se u finale turnira u Dohi (1.000.000 $). Pobjedama nad bolje plasiranim igračima poput Massua, Grosjeana i Henmana stigao je u samu završnicu, u kojoj je bolji bio Francuz Escude sa 6:3, 7:6. Ljubo je ovim odličnim igrama navijestio da bi 2004. godina mogla biti jedna od boljih u njegovoj karijeri. U dosadašnjoj karijeri ovaj hrvatski tenisač rodom iz Banja Luke ima jedan osvojeni turnir.
Košarka
Ci­bo­nin re­vanš Zve­zdi

Košarkaši Cibone su se konačno uspjeli revanširati Crvenoj zvezdi, ovog puta na domaćem zagrebačkom parketu, tijesnom pobjedom od 81:79 u susretu 16. kola regionalne košarkaške lige »Goodyear«. U interesantnoj i posve izjednačenoj borbi tijekom cijelog meča, u posljednjim sekundama su vukovi s Tuškanca uspjeli izboriti prvu pobjedu poslije pet uzastopnih poraza protiv renomiranog beogradskog protivnika.
    Interesantno je spomenuti kako je svojom tricom u posljednjoj minuti rezultat izjednačio bivši zvezdin igrač, a sadašnji Cibonin play Penn.

Nogomet
Zim­ski
no­go­met­ni glo­bus

Španjolska: U derbiju kola koji se igrao u San Sebastijanu prošlogodišnji vice prvak Real Sociedad je svladao madridskog imenjaka (1:0) i omogućio Valenciji da pobjedom protiv Albacetea (0:1) preuzme vodstvo na tablici Primere.
Engleska: Lider Premiershipa Manchester United ostao je vodeći na otoku i pored mršavog remija protiv Newcastlea (0:0), još uvijek neporaženi Arsenal bio je ubedljiv protiv Middlesbrougha (4:1), kao i Chelsea koji se poslije nekoliko lošijih rezultata vratio pobjedom protiv Leicestera (0:4)
Francuska: U zemlji galskih pijetlova Monaco ne posustaje od najozbiljnije kandidature za šampionski tron koju je potvrdio pobjedom protiv Lyona (3:0). Najbliži pratitelj je PSG koji je minimalno uspio pobijediti Lille (1:0).
Italija: Vodeća Roma se vratila pobjedom protiv Perugie (0:1), Milan je svladao Regginu (3:1), dok je Juventus svladao Sampdoriju (1:2). Inter je poražen na vrućem terenu u Parmi (1:0), a Lazio je izgubio doma od Brescie (0:1).

Rally
Pa­riz – Da­kar

U generalnom poretku nakom 9. etape u konkurenciji automobilista vodeći je Francuz Peterhansel u Mitsubishiju s vremenom 28:16:20, drugi je Japanac Masuoka također u Mitsubishiju +1:04:00, a treći je Francuz Schlesser u Nissanu +2:22:28. Na najpoznatijem svjetskom interkontinentalnom reliju sudjeluje i hrvatska posada Martinčević, Frčko u Toyoti.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika