Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Đorđe Čović isključen iz stranke

Vijeće i Predsjedništvo Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini na svojoj V. sjednici, održanoj u utorak 6. ožujka, razmatralo je rezultate parlamentarnih izbora u Srbiji i stanje u DSHV-u i uputilo   priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:
»Vijeće i Predsjedništvo je mišljenja kako su izbori za Narodnu skupštinu Srbije od strane DSHV-a organizirani stručno, profesionalno te da je rezultat više nego zadovoljavajući. Shodno dogovoru s Demokratskom strankom, predsjednik stranke gospodin Petar Kuntić je izabran za zastupnika Narodne skupštine Republike Srbije.
DSHV zahvaljuje članstvu i simpatizerima koji su tijekom kampanje u velikom broju sudjelovali na promotivnim skupovima i animirali cjelokupnu hrvatsku zajednicu u Republici Srbiji.
Vijeće i Predsjedništvo sa žaljenjem konstatira da su spram DSHV-a već odavno  odapete strijele od nekih članova Hrvatskog nacionalnog vijeća i članova DSHV-a. To se po pravilu događalo poslije dolaska čelnika Republike Hrvatske i ujedinjenja stranaka, a kulminiralo je nakon briljantnog uspjeha na parlamentarnim izborima održanim 21. siječnja 2007. godine. Glavni motiv njihova rada i djelovanja je marginaliziranje, omalovažavanje, diskreditiranje i DSHV-a i čelnih ljudi u njoj. Najveći dio članova DSHV-a, koji su članovi HNV-a, glasovali su suprotno zacrtanoj politici i stezi stranke, premda su se o tome donosili određeni prijedlozi i zaključci.
Predsjedništvo smatra vinovnikom frakcije u stranci gospodina Đorđa Čovića, koji je iznošenjem netočnih informacija i dezinformacija, te slanjem priopćenja nanio nesagledive posljedice ugledu stranke DSHV, te ga na temelju toga isključuje iz članstva DSHV-a.
Vijeće i Predsjedništvo smatra da Joza Kolar, koji je dao ostavku na članstvo u  DSHV-u, ne može zastupati interese DSHV-a u HNV-u, kao član Izvršnog odbora.
Vijeće i Predsjedništvo, na prijedlog vijećničke skupine DSHV-a, donijeli su odluku da se  zamijene svi članovi,  koji su sudjelovali u frakcijskom djelovanju Đorđa Čovića, sa svih funkcija u upravnim i nadzornim odborima Javnih komunalnih poduzeća, te općinskim savjetima i komisijama u Općini Subotica«.               
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika