Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Stoljeće i pol školstva u Tavankutu

U Osnovnoj školi »Matija Gubec« u Tavankutu prigodnim je programom u petak, 9. veljače, obilježena 61. obljetnica škole, te 160 godina od početka organizirane nastave u Vermeš kraju i na području koje obuhvaća škola. 
Ravnateljica škole Stanislava Stantić Prćić, obraćajući se nazočnima, rekla je kako je tijekom prošle godine završeno nekoliko značajnih projekata među kojima je osobito istaknula izgradnju etažnog grijanja u područnoj školi u Gornjem Tavankutu. Ovaj posao vrijedan oko milijun dinara realiziran je sredstvima općinskog proračuna. Uspješno je završen projekt Svjetske banke, vrijedan oko 400 tisuća dinara, pod nazivom »Očuvanje autohtonih vrijednosti«, te u suradnji s UNICEF-om projekt »Škola bez nasilja« u vrijednosti 200 tisuća dinara. Potpisan je protokol o partnerskim odnosima s Osnovnom školom »Ernestinovo« iz istoimenog mjesta u Republici Hrvatskoj, s kojima se planira i veća suradnja i zajednički projekti u sljedećem razdob-lju. Ravnateljica Stantić Prćić je
učiteljici Ruži Spasojević darovala sliku od slame i zahvalnicu za istrajan rad u povodu njenog umirovljenja, te zahvalnice pomoćnom osoblju i nastavnicima koji su pripremili prigodan program. 
Dopredsjednik Općine i zastup-nik u republičkom parlamentu Petar Kuntić je ističući da ga za Tavankut vežu osobne veze izrazio osobito zadovoljstvo brzim gospodarskim razvitkom ovog područja, te naglasio da će svojim angažmanom poticati njegov dalji razvoj. Svečanosti su bili nazočni generalni konzul Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici Davor Vidiš, pokrajinski tajnik za sport i mlade Modest Dulić, ravnatelj Ravnateljstva za izgradnju općine Subotica Dragan Trklja, te brojni gosti.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika