Arhiv tekstova Arhiv tekstova

BANKAR BUŠNIH ČARAPA

Predsjednik Svjetske banke Amerikanac Paul Wolfowitz prilikom posjeta džamiji u Turskoj je izuo cipele i pri tom razotkrio neočekivan, a opet vrlo ljudski detalj – da čovjek koji nosi skupocjena odjela i »pomaže drugim zemljama da izađu iz siromaštva«, nosi čarape s rupama na palčevima. Wolfowitz je bio jedan od vodećih neokonzervativaca koji su kreirali tzv. Bushovu doktrinu po kojoj je odgovor na teroristički napad 11. rujna bio napad na Irak. Wolfowitz je od 2001. do 2005. bio zamjenik ministra obrane Rumsfelda. Sliku je objavio Guardian. 

NAJPOŽELJNIJA
 
Iako joj je promakla nominacija za Oscara, Beyonce Knowles ima zašto biti zadovoljna. Naime, 25-godišnja pjevačica se našla na prvom mjestu liste najpoželjnijih žena u 2007., koju je objavio internet časopis za muškarce AskMen.com. Beyonce je osvojila najviše glasova čitatelja i zaposlenika časopisa u konkurenciji od 99 svjetski poznatih žena. Glasači su zamoljeni da, osim seksepila i ljepote, ocijene i njihovu inteligenciju, smisao za humor, karizmu i ambicije. U anketi je sudjelovalo više od 8,5 milijuna ljudi. Na drugom mjestu liste se nalazi Scarlett Johansson, na trećem Jessica Alba, a odmah iza njih dolaze supermodel Adriana Lima i glumica Jessica Biel. Među prvih 10 nalazi se i Angelina Jolie, manekenka Alessandra Ambrosio, Shakira, TV voditeljica Maria Menounos i glumica Elisha Cuthbert. 
 
REGIONALNA SURADNJA
 
Srpska manekenka Branka Knežević za potrebe srpskog izdanja Playboya (i onih koji ga čitaju ili pak samo gledaju) našla se razgolićena pred fotoobjektivom najeksponiranijeg hrvatskog fotografa Stephana Lupina. Kako piše Index.hr, ova 31-godišnja manekenka u srpskim je medijima poznata po svojoj vezi s Erosom Ramazottijem, ali i makedonskim pjevačem Tošeom Proeskim, kojemu je, kako su mediji nedavno pisali, dala nogu jer je bio »prenježan«.
 
PRIPAZIT ĆE NA ODIJEVANJE
 
Tina Katanić, 19-godišnjakinja koja je nedavno osvojila titulu druge pratilje na natjecanju za Kraljicu svijeta, angažirala je modnog stilista jer je, kako nam kaže, proglašena jednom od najgore odjevenih Hrvatica. 
Tina je, naime, kao i većina oku samoprozvanog fashion gurua Borisa Banovića neugodno »stiliziranih« Hrvatica, završila na njegovoj listi najgore odjevenih, te je odlučila angažirati stanovitog Ivana (na fotografiji s Tinom) kako bi joj pomogao u nemilosrdnoj potrazi za danas tako relevantnim modnim ukusom.
»Nije mi baš bilo ugodno stati kraj neke djevojke koja ima napumpane usnice, bujnu kosu zahvaljujući umecima i slično. Po meni takve djevojke nemaju što raditi na natjecanjima ljepote jer je to kao da se sportaši pozitivni na doping natječu s onima koji to nisu«, objašnjava Tina.
 
OBITELJSKI BIZNIS
 
Premda se već dugo govori o iznimno velikim ciframa koje bračni par Ogresta-Merlić dobiva od HRT-a za svoje emisije, prašina se zbog toga još diže. U javnost su procurili ugovori koji potvrđuju da za samo jednu emisiju »Piramida« Željke Ogreste Hrvatska televizija na račun producentske kuće Castor multimedija (u vlasništvu bračnog para Dubravka Merlića i Željke Ogreste) isplati 60.000 kuna. 
Prema ugovoru koji su sklopili HRT i Castor multimedija, Željka Ogresta treba u sezoni proizvesti 40 emisija, što znači da  po sezoni HTV za Piramidu iskešira 2.400.000 kuna. Njezin suprug Dubravko Merlić, koji je urednik i voditelj Kontraplana, jednu svoju emisiju HRT-u naplaćuje 20.000 kuna. 
Za 40 emisija televizija mu isplati 800.000 kuna. Tako za jednu sezonu emitiranja Kontraplana i Piramide na račun Castor multimedije sjedne 3.200.000 kuna. 
»Te cifre uopće nisu točne. Uostalom, mislim da na HTV-u sigurno postoje eklatantniji ugovori nego što je ovaj naš. On je potpuno legalan i sve je u njemu po zakonu. Usto, mislim da HTV s obzirom na količinu uloženog i onoga što mu ostaje ima puno više koristi nego što je mi imamo od njih«, komentirala je Željka Ogresta.
 
ROBA S POGREŠKOM
 
Glasnogovornica CNN-a izjavila je da će se Srbiji vratiti dio novca plaćenog za reklamu nakon što je otkriveno da je glazbena podloga koja prati predstavljanje Srbije identična onoj koja se može čuti tijekom spota u kojem se predstavlja Kazahstan. Osim te pogreške, piše beogradski Blic, u navedenom spotu već je bila uočena i crkva s rumunjske strane Dunava. Za 507 prikazivanja spota o Srbiji CNN je dobio pola milijuna eura.
 
NATALI OSVAJA 
LJEPOTOM
 
Dolazak hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivice Olića u Hamburg zaintrigirao je domaće novinare koji ne prate samo nogomet. Impresionirao ih je, piše Jutarnji list, izgled Ivičine supruge Natali, rođene Berlinčanke. Tražili su pojedinosti o njoj i počeli je uspoređivati sa Sylvie, suprugom najveće zvijezde kluba, nizozemskog reprezentativca Rafaela Van der Vaarta. Sylvie je, naime, ime stekla kao voditeljica nizozemskog MTV-ja te je odmah uzburkala vode oko Bundeslige. Njezin impresivan izgled odmah je natjerao njemačke kolege na pohvale da imaju adut jači od Victorije Beckham, a poslije su Sylvie Van der Vaart proglasili za Miss Bundeslige. Natali Olić je na putu da je skloni s trona.
 
NIJE TAJNA
 
Nekadašnja Miss Hrvatske Lejla Šehović i glumac Tarik Filipović snimljeni su u videoteci kako biraju film. Svoju ljubav se ni ne trude sakriti. Ne obaziru se na ženu koja također posuđuje film. Njih dvoje grle se i ljube. Nježno se pogledavaju, Tarik je grli i ljubi u obraz, na što mu Lejla uzvraća poljupcem u usta. To je radnja videosnimke, koja traje 43 sekunde, a snimljena je mobitelom. Snimku je dnevnom listu 24 sata poslao čitatelj. 
»Milijunaš« je u intervjuu jednim dnevnim novinama otkrio da je u životu sreo puno zanimljivih žena. No nije imao puno sreće na ljubavnom planu jer su ga mnoge doživljavale kao »žderača žena«. Prva ozbiljna Tarikova ljubav bila je glumica Ivana Bakarić. Za nju je Tarik rekao da bi je oženio, samo da su bili stariji. Poslije Ivane, Tarik je bio u vezi  s manekenkama Tihanom Zrnić i Iris Androšević. Posljednja koju je ljubio bila je studentica Morana Stinčić, kći legendarnog Dinamova vratara Željka. 
 
U ČEDNIJEM IZDANJU
 
Treći put zaredom hrvatska pjevačica Žanamari će nastupiti na Dori, ali ovaj put najavljuje veliki stilski zaokret kojeg naziva početkom nove glazbene ere. »Pjesma je potpuno drugačija od svega što sam dosad radila, jako sam ponosna na nju«, kaže Žanamari za Index.hr. 
Njezin novi album pratit će, naravno, i novi imidž, za koji kaže da će biti puno čedniji od onoga na što je javnost navikla. »Bit ću konačno ono što jesam, neću više slušati razne menadžere koji su mi svojevremeno sugerirali oskudnu odjeću«, odlučna je Žanamari u namjeri da promjeni percepciju u javnosti. 
 
DVININE AVANTURE
 
Dvina Meler, manekenka i prije svega pustolovka, koja se nedavno okušala i u pisanju – što je rezultiralo putopisom naziva »Za sve je kriv Tom Sawyer« – tek se nedavno vratila s ekspedicije u Africi, a već za dva tjedna ponovno putuje, ovaj put u Južnu Ameriku. 
Dvina je s Indexom.hr podijelila svoja iskustva s nedavne ekspedicije u Africi, kazavši kako njezino putovanje nije bilo nimalo glamurozno, ako se uzme u obzir sva prljavština i bolesti koje su prijetile njoj i njezinim suputnicima.
Da je putovanje imalo i opasnih momenata, potvrđuje Dvina:
»Željeli smo upoznati pravog fetisha svećenika. Kada smo došli u jedno selo, održavala se nekakva ceremonija kojoj mi nismo u potpunosti znali značenje. U jednom trenutnu ja sam se našla ispred svećenika fetisha koji je izvodio nekakav obred, na što me netko povukao u stranu i pitao jesam li normalna. Kasnije su mi objasnili da te fetish tijekom obreda može ubiti, ako mu se nađeš na putu«. 
 
NE VOLI MUŠKE SPONZORUŠE
 
»Nemam ništa protiv veza mlađih muškaraca i starijih žena ako su zasnovane na istinskim osjećajima, no o muškarcima »sponzorušama« mislim sve najgore«, tvrdi Stefan Kapičić (28), jedan od najpopularnijih beogradskih glumaca mlađe generacije, koji se zbog uloge muške sponzoruše u hrvatskoj sapunici »Obični ljudi« od rujna prošle godine nalazi na »privremenom radu« u Zagrebu. Sin glumice Slobodanke Bebe Žugić i košarkaške legende Dragana Kapičića (oboje podrijetlom iz Crne Gore) tumači lik Beograđanina Igora Nikolića, koji zavodi starije žene zbog novca, no kasnije se zaljubi u Tamaru Tomić (glumi je Ksenija Pajić) i oženi se njome. 
Njegove veze s Hrvatskom produbila je i zaručnica, Splićanka Miranda Viđak. Za 30-godišnju manekenku, koja je trenutačno zadužena za odnose s javnošću u popularnom beogradskom klubu Magacin, javnost je prvi put čula prije nepune tri godine kad se pisalo o njezinoj vezi s Bruceom Willisom. Premda su fotografije snimljene u njujorškom klubu Pink Elephant, gdje je Miranda tada radila kao promotorica, svjedočile o bliskim odnosima s holivudskom zvijezdom, atraktivna brineta danas poriče da su ikada bili par. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika