Arhiv tekstova Arhiv tekstova

NALETIO NA MINU

Novinar HTV-a Petar Vlahov nova je osoba iz javnog života na popisu onih koji su nepažnjom i egzibicionističkim stilom života goli završili u javnosti. Časopis Stars došao je u posjed MMS fotografija koje je on slao svojoj djevojci, izvjesnoj Petri. 
Petar Vlahov svoje je intimne fotografije slao djevojci s kojom se svojedobno viđao. 
Na zamolbu novinara da prokomentira svoju nepažnju i njene posljedice, Petar Vlahov šturo je odgovorio: »Nemam komentara.«
U razgovoru za Index glasnogovornik HRT-a Janoš Roemer rekao je kako HRT »ne ulazi u privatni život svojih djelatnika«.
 
DOME, SLATKI DOME
 
Britanski list Sunday Times donosi popis 10 najboljih vila na svijetu koje se nalaze blizu mora, među kojima su dvije iz Hrvatske. Prva fotografija na Timesovoj stranici je Vile Dalmatia na Braču za koju kažu da je sagrađena u duhu tradicijske arhitekture od bračkog kamena, nalazi se u prekrasnoj uvali Puntinak, koja osigurava mir i tišinu turistički manje razvikanog dijela otoka Brača. Najam na sedam dana dođe 7000 funta, a vlasnici su navodno britanski bračni par. Druga je Seadream, stara kamena kuća sagrađena u maniri dalmatinske arhitekture, smještena uz sam rub mora, na kraju duge plaže u mjestu Plat, 20-ak kilometara od Dubrovnika. Cijena – 616 funta, vlasnici – obitelj inž. Miroslava Jerića.
 
UHVAĆEN ŽIVI FOSIL
 
Vrsta morskog psa, koja se viđa vrlo rijetko zato što joj je prirodno stanište dublje od 600 metara pod morem, ovaj tjedan snimljena je kamerom zaposlenika japanskog morskog parka, a fotografije donosi Večernji list. 
Zaposlenici jednog parka južno od Tokija uspjeli su snimiti biće dugačko oko 1,6 metara kojeg su identificirali kao ženku naboranog morskog psa, ponekad zvanu »živi fosil« zbog toga što je primitivna vrsta psa koja se od prethistorijskih vremena neznatno promijenila. 
 
VEZA NA KUŠNJI
 
Kako Index.hr doznaje iz vlastitih izvora, glumica Jelena Veljača i producent Roman Majetić ovih dana proživljavaju krizu u vezi, o čemu se Jelena u nekoliko navrata požalila prijateljima, rekavši im kako sve teže podnosi stalne svađe i mirenja koji su u njihovom odnosu postali svakodnevica. 
Jelena i Roman su, tvrde izvori, u posljednjih nekoliko mjeseci više puta prekidali vezu, ali su se u vrlo kratkom vremenu i mirili. Upoznali su se na snimanju prve sapunice u produkciji AVA-e, čiji je Roman suvlasnik, »Ville Marije«, u kojoj je Veljača glumila jedan od glavnih likova, bogatašicu Doru. Njihova veza ubrzo je postala javna, a preživjela je brojne »skandale« – Majetićev brak koji se navodno raspao zbog Veljače, kratki pornić za koji se smatralo da je Jelenin te krađu scenarija za seriju »Obični ljudi«.
 
PRIRODNE LJEPOTE
 
U jednom od najutjecajnijih američkih novina »New York Timesu« objavljen je poseban modni prilog na osam stranica o vaterpolistima splitskog Jadrana. 
Vaterpolisti su u klupskim prostorima pozirali u odjeći renomiranih svjetskih kreatora. Urednik reportaže Bruce Pask i fotograf John Balsom boravili su prošlog kolovoza, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, na studijskom putovanju u Splitu. 
Nakon što su ljepote Hrvatske inspirirale američku modnu liniju »The Territory Ahead«, koja je u svom katalogu za proljeće objavila fotografije Hrvatske i dala nazive odjeći po hrvatskim turističkim odredištima, ovaj spoj mode, sporta i turizma zasigurno će pridonijeti još većoj promidžbi Hrvatske u Americi. 
»Sad ćemo se malo opustiti, izlaziti, možda negdje otputovati. Osim kolege Sarića, koji je oženjen, cijela postava je slobodna i morat ćemo na tome malo poraditi«, sa smijehom priznaje za Jutarnji list mladi vaterpolist te dodaje kako to nije zbog toga što ne vole cure, nego jednostavno za to nisu imali dovoljno vremena.
»Pozivamo sve djevojke da navrate u naš grad«, dodaje kroz smijeh Miro Kačić u ime cijele slobodne postave s najljepšim nogama, kako su ih prozvali Amerikanci. 
 
E, MOJ DRAŽENE...
 
Miroslav Ilić, Šaban Šaulić, Saša Matić, Stoja, Indira Radić, Seka Aleksić, Viki Miljković samo su neka imena koja bi trebala nastupiti u dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu, piše beogradski list Kurir.
Na ovakvu ideju došla je bjeljinska televizija jer poznato je, kaže ta TV, da Hrvati vole narodnjake.
»Uvjereni smo da neće biti nikakvih problema oko organizacije koncerta, a projekt će biti realiziran do početka ožujka«, rekao je direktor »JU estrade« Braco Zatezalo.
Prva folk postava srpske scene trebala bi nastupati dvije večeri zaredom. Do sada zagrebačke dvorane napunili su samo Đorđe Balašević, Željko Joksimović i Zdravko Čolić.
 
PRGAVA ELLA
 
Za novi broj časopisa Klik slikala se i najmlađa članica prgave obitelji Dvornik – Ella. »Bilo je dobro, jedino sam bila malo ljutita jer sam izgledala kao Vlatka Pokos«, rekla je za Večernji list, smijući se, o novom iskustvu Ella Dvornik. Za taj angažman prijavila se sama, a u svemu ju je podržala i mama Danijela koja je uvijek bila uz nju. 
 
POVRATAK NA ‚91.
 
»Sva moja suradnja s Batom definitivno je gotova. Nema ni govora o zajedničkim snimanjima, o čemu se nedavno pisalo«, izjavio je legendarni splitski glumac Boris Dvornik (67) kad je zamoljen da komentira vijest da je Velimir Bata Živojinović, nakon izbora u Srbiji ušao u tamošnju Skupštinu kao zastupnik Socijalističke partije Srbije, Miloševićeve stranke.
»Definitivno ne mogu pristati na bilo kakav angažman s Batom. Mislio sam da će Bata, sad kad je zašao u neke godine i kad se razbolio, shvatiti što su oni radili kod nas. Očito je Bata ostao isti. Ni govora o prijateljstvu s Batom. Vraćam se na 1991. kad sam mu pisao ona poznata pisma.«
 
HRVATICAMA PLAĆA MANJE BITNA
 
Istraživanje portala Moj Posao, provedeno na više od 2000 žena, pokazalo je kako bi Hrvatice, kad bi mogle birati, najradije radile u T-HT-u, Agrokoru, Vipnetu, PBZ-u te u Zagrebačkoj banci. Te im se tvrtke čine toliko atraktivnima da bi čak pristale i na manju plaću od one koju trenutačno imaju. Osim tih pet tvrtki, ženama su poželjne i Pliva, Raiffeisen banka, Ina, Hypo Alpe Adria banka te Erste banka. 
Iako se na prvi pogled čini kako je novac najveći motiv za takav odabir, istraživanje je pokazalo upravo suprotno. Najveći broj žena, naime, smatra kako bi u tim tvrtkama imale najviše prilika za napredovanje u struci. Plaća i ostale materijalne beneficije tek su pete na rang-ljestvici razloga za odabir upravo tih tvrtki. Ispred njih su sigurnost radnoga mjesta te socijalna odgovornost poslodavaca. 
 
PRAVA ILI MONTIRANA LJUBAV?
 
Prema navodima jednog dnevnog tabloida, Ivana Banfić i Toni Cetinski već su neko vrijeme u ljubavnoj vezi, a »ekskluzivne« paparazzo fotografije dvoje glazbenika koji svoje tajne ljubavne radosti skrivaju na zanimljiv način – šetnjom po prometnom Jarunu usred bijela dana – to navodno i dokazuju. 
Možda bi netko u njihovu vezu i povjerovao, da par (i autori ovog inteligentnog marketinškog scenarija) za svoje ljubavne zagrljaje i poljupce nije odabrao klupicu na inače vrlo prometnom Jarunu, a kasnije i restoran u spomenutom dijelu Zagreba, gdje su, ne pokušavajući skriti »emotivne afinitete« jedno prema drugom, razmijenili nekoliko zagrljaja i poljubaca.
 
NAPUNITI ILI 
UMRIJETI
 
»Moj je cilj napuniti Dom sportova, ni manje ni više, a ako u tome ne uspijem, ubit ću se«, odlučno je za Večernji list izjavila pjevačica Silvija Mišanović iz Tuzle, poznatija kao Super Silva, koja je napravila velik zaokret u karijeri jer je ostavila pjevanje narodnjaka iza sebe, kao i atribut Super koji je zbog bujnog poprsja prati od 16. godine. 
 
NEMAN SMAZALA 11 PASA ČUVARA
 
Čuvari voćnih nasada u Maleziji konačno su uhvatili neman koja je ubila 11 njihovih pasa čuvara. Nemalo su se iznenadili kad su shvatili da je riječ o, ni manje ni više, nego 7 metara dugom pitonu kakvog nikad u životu nisu vidjeli. 
Piton svojom dužinom može prekriti cijelo tenisko igralište po širini. 
Malezijski čuvari, unatoč svemu, nisu naudili pitonu nego su ga, zavezanog za drvo, predali nadležnim organima za zaštitu divljeg života u prirodi. 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika