Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kako održati tjednik

Nakon podnesene ostavke na mjesto glavnog i odgovornog urednika tjednika »Subotičke novine«, Đorđe Dragojlović je u petak, 26. siječnja, održao drugu konferenciju za tisak na kojoj je pojasnio kako se tjednik »Subotičke novine« neće ugasiti, jer će uposleni učiniti sve da do toga ne dođe. 
»Kao što vidite, novine su na kioscima, a ukoliko list bude ugašen to sigurno neće učiniti zaposleni«, rekao je Dragojlović, i dodao da je za teške uvjeta rada u ovom tjedniku odgovoran novi, većinski vlasnik, jer ne ispunjava obveze iz ugovora. Uposleni zato mjesecima ne primaju plaću, nemaju zdravstveno osiguranje, poduzeće nema upravu, kao ni glavnog urednika. Urednik u ostavci zaključuje kako bi javnost, državna tijela i drugi mediji iz slučaja »Subotičkih novina«, kao prvog privatiziranog tjednika, trebali izvući pouku.
Dragojlović je istakao kako je otežavajuća okolnost, što uposlenima još uvijek nisu poznate namjere većinskog vlasnika, jer im nije poznato ni podrijetlo njegova novca kojima je kupio novine. Kontrola Agencije za privatizaciju glede izvršavanja obveza iz kupoprodajnog ugovora i financijskog poslovanja većinskog vlasnika »Subotičkih novina« Rajka Stojnića već je zatražena od strane gradskog sindikata. 
Đorđe Dragojlović ovom prigodom poziva male akcionare na korištenje njihovog statutarnog prava, a to je njihovo uključenje u rad samostalnog sindikata, te sakup-ljanje potpisa od minimalno deset posto akcija kako bi se zahtijevalo sazivanje skupštine tjednika.                                    
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika