Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Tri pobjede na startu

Unatoč početnom nemiru i maloj skepsi glede protivnika u skupini F, u kojoj je Hrvatska za protivnike u prvom krugu natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj imala selekcije Maroka, Koreje i Rusije, sigurnim pobjedama protiv navedenih rivala izabranici Line Červara osiguran je plasman u drugi krug natjecanja. 
I ne samo to, pobjeda protiv Rusije donosi i dva boda koji se prenose u novu skupinu koju će činiti po prve dvije momčadi iz skupina D, E, F.
SIGURNE POBJEDE NA STARTU: Prvi susret na šampionatu rukometnoga planeta, Hrvatska rukometna reprezentacija odigrala je na nivou svoga renomea i rutinski svladala Maroko s 13 pogodaka razlike (35:22). Ovaj susret obilježilo je svojevrsno ugrijavanje cijele momčadi, izbornik Červar je dao priliku svim igračima, a oni su se odužili upisujući se poimence u listu strijelaca. 
Drugi susret donosio je posve neopravdanu bojazan zbog neodlučenog rezultata Koreje protiv favorizirane Rusije (32:32), ali su tada »vatreni« zbilja naložili vatru u Porsche Areni u Stuttgartu i nanijeli jedan od najtežih poraza momčadi Koreje (41:23). Osamnaest golova razlike, uz impresivnu efikasnost od preko četrdeset pogodaka, svrstali su Hrvatsku već poslije samo dvije utakmice na mjesto prvog favorita prvenstva. 
Konačno, posljednji susret u prvog dijelu natjecanja po skupinama donio je ogled dvije najjače momčadi skupine F. U najtežem susretu do sada, izborena je ipak sigurna pobjeda od pet pogodaka razlike (32:27), koji se uz dva boda prenose u drugi krug natjecanja i skupinu od šest momčadi koju čine po dvije prvoplasirane selekcije iz skupina D, E, F.
Poslije tri odigrana susreta na SP, zabilježene su sve tri pobjede uz impresivnu gol razliku od 108 postignutih pogodaka nasuprot 72 primljena.
BALIĆ, METLIČIĆ I VORI: Iako snaga momčadi koju sastavi Lino Červar počiva na složnosti i snazi kolektiva kojemu je na čelu, njezine »udarne violine«: Ivano Balić, Petar Metličić i Igor Vori, ipak daju dodatni pobjednički ton. Balić je već godinama najbolji svjetski igrač zahvaljujući svojoj genijalnosti držanja cijelog susreta i momčadi u svojim loptama koje »imaju oči«. Metličić je stup obrane i strijelac iz potaje, čiji golovi posebice s distance često znaju razoriti i najtvrđu obranu. Pivot Vori prvi je čovjek na »prvoj crti« pred protivničkim vratima, a prosto nevjerojatno zvuči podatak o njegovu 100-postotnom učinku izraženom u 15 postignutih golova u isto toliko šuteva na gol.
DRUGI KRUG: U nastavku natjecanja na SP, reprezentacija Hrvatske igrat će u skupini II u Mannheimu, skupa s momčadima Danske (24. siječnja), Mađarske (25. siječnja), Češke (27. siječnja) i Španjolske (28. siječnja). Prolaz u četvrtfinale izborit će po četiri prvoplasirane momčadi iz ove skupine.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika