Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Priznanje nosi veliku obvezu

Zahvaljujući odličnim rezultatima u protekloj 2006. godini, bacačica kugle Dijana Šefčić, članica AK »Spartak« iz Subotice i državna reprezentativka, izabrana je za sportašicu godine u svom rodnom gradu. Prestižna nagrada, uz brojne pohvale i čestitke, jamačno je donijela i veliku obvezu pred nastupajuću atletsku sezonu, u kojoj slijedi nekoliko velikih međunarodnih natjecanja. 
4Uz srdačne čestitke našeg tjednika na naslovu najbolje sportašice godine u Subotici, slijedi i neizbježno pitanje. Što za Vas znači ovo priznanje?
Naslov najbolje sportašice godine u mom rodnom gradu, prije svega, predstavlja svojevrsnu nagradu za sav uloženi trud i mukotrpan sportski rad tijekom cijele prošle godine, skupa s mojim trenerom Belom Evetovićem. S druge strane, ovo vrijedno priznanje nosi i veliku obvezu u nastupajućoj natjecateljskoj sezoni.
4Kako ste proveli novogodišnje praznike i kada ste počeli s treninzima?
Novogodišnju noć sam dočekala u krugu najbližih prijatelja, ali sam s treninzima nastavila već prvoga dana siječnja. U biti pripreme za novu natjecateljsku sezonu sam započela još u studenom prošle godine i trenutačno sam u fazi opuštanja.
4Koliko često trenirate u prip-remnom razdoblju?
Treniram dva puta na dan, gotovo svakog dana u sedmici. Uz trening na gradskom stadionu, trčanja i kondicijskog pripremanja, dodatno radim na tjelesnoj spremi u fitness centru u Dvorani sportova. Glede bacačkog treninga svakodnevno bacim oko 40 hitaca.
4Na kojoj ste trenutačnoj bacačkoj dužini, a koliko je potrebno za normu predstojećeg EP?
U ovoj fazi priprema bacam oko 16 do 16,20 metara, a za europsku normu bih trebala potvrditi svoj hitac od 16,50 metara, što je za očekivati u nastavku natjecateljske norme.
4Kada imate prvu natjecateljsku provjeru?
Za dva tjedna, 20. siječnja, će u Budimpešti (Mađarska) biti kontrolno pozivno natjecanje, međunarodnog karaktera, na kojemu ću prvi puta nastupiti u novoj sezoni. Na ovom natjecanju će nastupiti atletičari i atletičarke iz zemalja u okruženju,  a ono predstavlja tradicionalni početak nove sezone. 
4Koja su sljedeća natjecanja u zimskom dijelu atletske sezone?
U drugom mjesecu bit će Balkanijada u Ateni (Grčka), u ožujku je Svjetski kup u Ukrajini i dvoransko EP u Londonu, za koje bih trebala potvrditi normu hicem od 16,50 metara.
4Hoće li prestižno priznanje donijeti i boljitak glede financiranja vaše daljnje sportske karijere?
Iskreno se nadam, jer ne dobivam nikakvu financijsku potporu, iako sam reprezentativka i sve troškove treninga snosim sama.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika