Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Potpisan ugovor između TZ Grada Pakraca i HŽF-a Cro-femina

U okviru programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije, koje raspisuje Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske, prošloga je četvrtka u Hrvatskom domu – Matici potpisan ugovor između Turističke zajednice Grada Pakraca i Hrvatskog ženskog foruma Cro-femina.
Ugovor je potpisala direktorica TZ Grada Pakraca Gabriela Sabo Seleši, a nakon potpisivanja održan je radni sastanak o realizaciji projekta koji je vodio Denis Relota iz Razvojne agencije Grada Pakraca i kojem je prisustvovala predsjednica Cro femine Nada Sudarević sa suradnicama Ljubicom Vujković Lamić i Ružicom Kozma.
»U projektnom prijedlogu smo dogovorili zajedničku suradnju gdje se naše ulaganje odnosi na nabavu opreme za organiziranje naše velike manifestacije Slavonski banovac koja se već 15. godinu zaredom održava u Pakracu, u desetom mjesecu. Njezin naglasak je na gospodarstvu i na njoj se sa svojim aktivnostima i proizvodima predstavljaju brojne udruge, a ove godine će među njima biti i Cro-femina. Inače, prvi put sam u Subotici, ali prošle godine sam bio u Žedniku gdje smo također potpisali ugovor o zajedničkom projektu u okviru prekogranične suradnje«, naveo je Relota.
Hrvatski ženski forum Cro-femina će putem ovog projekta nabaviti opremu za provedbu svojih aktivnosti, odnosno poticanje i razvoj hrvatskog kulturnog stvaralaštva.
»Plan je nabava stroja za šivanje, a sašiveni šling, zlatovez koristit će zainteresirani članovi kulturno-umjetničkih društava koja djeluju u Srbiji«, rekla je Nada Sudarević. 
Cilj ovog projekta je jačanje prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije, odnosno Pakraca i Subotice, kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju, što pridonosi potpori Hrvatima u Subotici, njihovom ostanku te očuvanju njihove pune ravnopravnosti.   
I. P. S.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika