Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Plan mi je ispuniti normu za Svjetsko prvenstvo

Prije nepunih pet godina Minja Kopunović osvojila je, u majici subotičkog AK Spartak, u Beogradu šampionski naslov prvakinje Srbije u skoku u dalj za mlađe pionirke s rekordnim skokom od 5,18 cm. Sada, 2024. godine, kao atletičarka beogradskog AK Partizan, osvojila je naslov državne prvakinje u konkurenciji starijih juniorki, istrčavši stazu od 400 m za 57,13 sekundi. I tako zaletište skoka u dalj, više nego uspješno, zamijenila atletskom stazom. U kraćem razgovoru za naš tjednik, nakon četiri godine od svojega prvoga medijskog predstavljanja (HR – 3. srpnja 2020.), Minja Kopunović pojašnjava aktualni trenutak svoje sportske karijere.
Prije svega, našim čitateljima, pojasni svoj prijelaz iz skoka u dalj u stazu utrka na 400 m?
Atletikom sam se počela baviti u sedmoj godini života i moja prva disciplina bila je skok u dalj. Tijekom pionirskih godina bila sam godinama prvakinja države u ovoj konkurenciji ali sam nakon prijeloma noge odlučila promijeniti disciplinu. I počela sam trčati 400 m.
U međuvremenu si i majicu matičnog Spartaka zamijenila za onu Partizana iz Beograda. 
Željela sam što više trkački napredovati i rujna prošle godine preselila sam u Beograd i počela trenirati pod nadzorom trenera Emira Bekrića u AK Partizan. Bila je to moja velika sportska želja i mogu reći kako mi je u novom klubu sjajno. Izabrana je fantastična ekipa koja ima prilike raditi s uspješnim i nadasve talentiranim trenerom.
Rezultat odličnog rada je i naslov državne prvakinje u konkurenciji starijih juniorki.
Na zimskom dvoranskom prvenstvu Srbije osvojila sam naslov državne prvakinje s istrčanim vremenom od 57,13 sekundi u konkurenciji starijih juniorki do 20 godina starosti. A tu je i još jedan vrijedan međunarodni rezultat koji je došao osvajanjem četvrtog mjesta (57,25) u istoj starosnoj konkurenciji na Balkanijadi.
Uz odlične pojedinačne rezultate bilježiš i uspješne utrke u konkurenciji štafeta. 
Na istom natjecanju najboljih štafeta Balkana istrčali smo vrijeme 3:58,41 i osvojile naslov u utrci 4 x 400 m. To je rezultat na koji sam jako ponosna, jer sam bila dio jedne odlične štafete.
Kakvi su tvoji planovi za nastavak sezone?
Moji osnovni natjecateljski planovi vezani za tekuću sezonu dotiču se ostvarivanja potrebne norme za Svjetsko prvenstvo starijih juniora i juniorki do 20 godina koje je na programu u kolovozu u Limi (Peru). Usporedo ću se povremeno natjecati i u konkurenciji seniorki, gdje sam zimus već osvojila treće mjesto na državnom prvenstvu, a planiram početi i nastupe u disciplini 400 m s preponama, gdje bih željela izboriti normu za Europsko prvenstvo 2025. godine.
D. P. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika