Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vučević: U novoj Vladi nova imena

Predsjednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je u utorak da će lista »Aleksandar Vučić – Srbija ne smije stati« za desetak dana obavijestiti predsjednika i javnost o prijedlogu za mandatara, prenijela je Politika.
»Po određivanju mandatara od strane predsjednika Republike, vidjet ćemo sastav nove Vlade. Ona će biti svakako jedna sinergija i politike i struke – svega onoga što mora činiti izvršnu vlast i što može donijeti konkretne rezultate na provođenju politike s kojom smo se kandidirali i pobijedili«, rekao je Vučević za Tanjug.
Okosnica Vlade, prema njegovim riječima, treba biti program »Skok u budućnost – Srbija 2027«, dodajući da su i personalna rješenja uvjetovana tim programom.
»Ne želim simplificirati taj proces, jasno mi je da su medijski najatraktivnija kadrovska rješenja, ali ako ne postavimo stvari na pravo mjesto, neće biti rezultata. Važno je da tim bude kompaktan i da se unese nova energija. Vlada će imati ljude koji su bili u njoj, neki od njih, a imat će itekako ministre koji nisu danas ministri«, naveo je Vučević.
Na pitanje što će biti presudno i za odabir ministara, Vučević je rekao da tim mogu činiti oni koji mogu donijeti novu energiju i odvažnost da realiziraju sve ono što se treba uraditi do 2027. godine. 
»Ako ja smijem dodati: i tko je čvrsto patriotski nastrojen i tko gleda isključivo interese Srbije«, poručio je Vučević.
Kaže da je to, po njemu, prioritet, dodajući kako je loše za Srbiju i njene građane to kada netko više vodi računa o nekim drugim zemljama ili organizacijama nego o svojoj državi, kako bi se dopao nekome vani.
»Nažalost, imamo toga u političkom životu, pa i u Srbiji. Nažalost, neki ljudi koji dobiju veliku šansu misle kako se treba dodvoravati nekim drugim državama, a ne voditi računa o državnom i narodnom interesu«, rekao je predsjednik SNS-a.
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika