Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Crkva vijesti

Blagoslov torbi i posjet crkvi u Berkasovu

Tijekom svetih misa u župama Šid, Sot, Erdevik i Morović, te filijalama Vašica, Ljuba, Bingula, Berkasovo, učenici su u prikaznoj procesiji, svatko u svome selu, pred oltarom ostavili svoje školske torbe. 
Nakon molitve vjernika, a prije prinosa darova kruha i vina, župnik Nikica Bošnjaković pozvao je djecu da uzmu ispred oltara svoje torbe i prikažu ih s poniznom vjerom Duhu Svetome. 
Učenici su posebno bili potaknuti da se sjete najtežih predmeta u školi i nastavnika/profesora pred kojima imaju tremu, da izreknu molitvu Učitelju Gospodinu Isusu za sve njih. Župnik Bošnjaković je blagoslovio svetom vodom svaku torbu na rukama učenika i svakog učenika. 
U subotu, 11. studenoga, na spomendan sv. Martina, djeca su pohodila filijalnu crkvu u Berkasovu koja je posvećena upravo sv. Martinu, a koju koriste grkokatolički vjernici. 
Srijemska biskupija

Vlč. Tomislav Vojnić Mijatov novi upravitelj župe sv. Juraj

Subotička župa sv. Jurja dobila je novog upravitelja, vlč. Tomislava Vojnića Mijatova. Službu župnika do sada je vršio novozaređeni biskup mons. Franjo Fazekas. 
Vlč. Mijatov u ovoj župi do sada je obavljao službu župnog vikara. 

Duhovna obnova u čast Prečistom srcu Marijinu

U subotičkoj katedrali sv. Terezije Avilske bit će održana desetodnevna duhovna obnova u čast Prečistom srcu Marijinu.
Od 29. studenoga do 8. prosinca svake večeri molit će se u 17 sati krunica, a u 17.30 bit će služena sveta misa, propovijed i zavjetna pobožnost. Posljednjeg dana, 8. prosinca, nakon krunice u 17 sati, na misi u 17.30 sati bit će svečana sveta misa i posveta prečistom Srcu Marijinu.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika