Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Ministar Selaković u posjetu SPP-u u Novom Pazaru

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić sa svojom delegacijom održao je u utorak sastanak s ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Srbije Nikolom Selakovićem u prostorijama centrale stranke u Novom Pazaru. Ministar Selaković je u posjetu ovom gradu bio kao specijalni predstavnik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.
Sastanku su prisustvovali visoki državni dužnosnici, uključujući ministra za ljudska i manjinska prava I društveni dijalog Tomislava Žigmanova, ministra za ravnomjerni regionalni razvoj Edina Đerleka, državnog tajnika Krste Janjuševića, državnog tajnika Miomira Đorđevića, kao i državnog tajnika Rejhana Kurtovića, te narodne zastupnike Miliju Miletića i Batu Vasiljevića.
»Posjet je dobio poseban značaj, jer se poklapa s drugom godišnjicom smrti akademika i bivšeg muftije Muamera Zukorlića, čija se historijska uloga i naslijeđe u društvu još uvijek duboko osjećaju«, navodi se na portalu ove stranke.
Europska komisija objavila 
izvještaj o Srbiji

Europska komisija objavila je u srijedu godišnji paket proširenja, a dio paketa je i godišnji izvještaj o Srbiji za 2023. godinu u kojem se analizira koliko je Srbija napredovala na svom europskom putu.
Godišnji izvještaj EK je najvažniji dokument za svaku zemlju koja teži članstvu u Europskoj uniji i predstavlja sliku stanja u svim ključnim poljima gdje je napredak neophodan za pristupni proces.
Europski komesar za proširenje i susjedsku politiku Olivér Várhelyi predstavio je u Bruxellesu i novi Plan rasta za zapadni Balkan, u vrijednosti od šest milijardi eura, kojim se dodatno podržava i ubrzava integracija u EU državama regije koje dobro napreduju na europskom putu.
U novom Izvještaju Europska komisija je konstatirala napredak Srbije u područjima pravosuđa i medija, kao i da je došlo do napretka i u ocjeni o usklađivanju s vanjskom politikom EU.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika