Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Najbolji među najboljima

Republičko natjecane iz poznavanja hrvatskog jezika i jezične kulture održano je 27. svibnja, po već ustaljenoj tradiciji u OŠ Vladimir Nazor u Đurđinu. Budući da natjecanje iz ovog predmeta postoji samo za učenike sedmih i osmih razreda, natjecatelji su učenici triju osnovnih škola: škole domaćina, OŠ Ivan Milutinović i OŠ Matko Vuković iz Subotice. Na ovu, posljednju razinu natjecanja plasiralo se 18 učenika sedmih i osmih razreda cjelovite nastave na hrvatskm jeziku, a natjecanju je pristupilo njih 11. Pet učenika iz sedmog i šest iz osmog razreda. Prva tri mjesta osvojili su sljedeći učenici: 

Sedmi razred: 
Sara Dulić, OŠ Vladimir Nazor, Đurđin – I. mjesto, mentorica: Monika Ivanović. 
Antonija Kujundžić, OŠ Matko Vuković, Subotica – II. mjesto, mentorica: Klara Knežević. 
Petra Ivković Ivandekić, OŠ Matko Vuković, Subotica – III. mjesto, mentorica: Klara Knežević.

Osmi razred: 
Mila Rukavina, OŠ Ivan Milutinović, Subotica – I. mjesto, mentorica: Biljana Horvat.
Kiristina Šarčević, OŠ Matko Vuković, Subotica – II. mjesto, mentorica: Klara Knežević. 
Andrija Matković, OŠ Matko Vuković, Subotica – III. mjesto, mentorica: Klara Knežević. 
Na republičkom natjecanju sudjelovali su: Ines Vojnić i Hana Sič iz sedmog razreda, te Minea Matković, Nikolina Mačković i Valentin Čović iz osmog razreda.  
Po riječima predsjednice Odbora za obrazovanje pri HNV-u Nataše Stipančević, a na temelju stručnog uputstva o organiziranju i realizaciji natjecanja učenika osnovnih škola, učenicima će diplome za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto biti potpisane u Ministarstvu prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja, te uručene na svečanoj akademiji koja će biti upriličena na kraju školske godine. 
Zahvalnice, te knjige kao dar za sudjelovanje na natjecanju uručene su svim sudionicma, a najboljim učenicima uz zahvalnice i knjige, koje su darovali NIU Hrvatska riječ i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, dodijeljena je nagrada u vidu bona za kupovinu školskog pribora koji je darovalo Hrvatsko nacionalno vijeće. 
Uz ravnateljicu škole domaćina Ljiljanu Dulić i Natašu Stipančević, natjecanju je u ime Ministarstva prosvjete, nauke i tehnološkog razvoja nazočila i savjetnica Jadranka Kojić. 
Osmaci odlaze dalje u srednju školu, a uspjeh na ovom natjecanju će im omogućiti dodatne bodove za upis u željenu školu. Sedmaci, kako su obećali, dolaze ponovno sljedeće školske godine, kada će im se pridružiti i sadašnji šestaci. 
Ž. V. 

  • Betoven maraton
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • VRHRS
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika
  • DigitalDay