Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kultura vijesti

Rumski tamburaši u Požegi

POŽEGA – Veliki tamburaški orkestar HKPD-a Matija Gubec iz Rume gostovao je u Požegi (Hrvatska) gdje je, u povodu 25. obljetnice postojanja tamošnjeg Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita, 17. rujna održao cjelovečernji koncert u dvorani Gradskog kazališta. Rumljani su se predstavili svojim prepoznatljivim repertoarom u kojem su bila zastupljena kako djela klasične glazbe prilagođena tamburaškim orkestrima i instumentalne kompozicije pisane posebno za tamburaške orkestre tako i djela evergreen i tamburaške glazbe kojima se predstavilo i četvero vokalnih solista (Marija Ratančić, Katarina Atanacković, Dragutin Škrobot i Darko Matešić). 
Predsjednik Društva Vila Velebita Josip Fajdić zahvalio je gostima na izuzetnom nastupu, pohvalio njihov rad te posebno istaknuo činjenicu da rumsko Društvo iduće godine slavi 120. obljetnicu neprekidnog rada. Ujedno je najavio i uzvratni posjet te udruge Rumljanima. 
N. J.

Likovna kolonija u čast Dalmati

KUPUSINA – HKD Vladimir Nazor iz Stanišića organizira 14. saziv međunarodne likovne kolonije Ivan Gundić Ćiso Dalmata koji će biti održan u subotu, 24. rujna, s početkom u 9 sati, u Lovačkom domu u Kupusini.

Festival bunjevački pisama u Subotici

SUBOTICA – Festival bunjevački pisama, 22. po redu, bit će održan u nedjelju, 25. rujna, u Sportskoj dvorani Tehničke škole Ivan Sarić u Subotici, s početkom u 19 sati. Izvođače će pratiti Festivalski tamburaški orkestar Hrvatske glazbene udruge Festival bunjevački pisama, koja je i organizator ove manifestacije. Ulaznice po cijeni od 250 dinara mogu se kupiti u pretprodaji pozivom na broj telefona 063/8087-836, kao i na dan Festivala na ulazu u dvoranu. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika