Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Program ljetovanja Novi Vinodolski

Hrvatsko nacionalno vijeće organizira izvannastavne aktivnosti i programe usmjerene na stjecanje znanja, vještina i podizanje kvalitete nastave na hrvatskom jeziku u Srbiji. Ovakva vrsta neformalnog obrazovanja izuzetno je važna za socijalizaciju djece, osamostaljivanje, komunikaciju i jačanje jezičnih kompetencija. Zahvaljujući financijskoj potpori Hrvatske, projektnim i proračunskim sredstvima Hrvatskog nacionalnog vijeća, HPD-a Bela Gabrić, kao i donatorima i sponzorima u mogućnosti smo ponuditi programe koje roditelji trebaju samo dijelom financirati.
Tko? Ljetovanje je namijenjeno učenicima završenog 5. i 6. razreda osnovnih škola koji pohađaju cjelovitu nastavu na hrvatskom jeziku.
Gdje, što i kada? Ljetovanje u Novom Vinodolskom je organizirano u domu Crvenog križa Villa Rustica, koji se nalazi uz samu šetnicu i šljunčano-kamenu plažu. Program obuhvaća kupanje uz svakodnevne kreativne radionice i programe zabavnog karaktera u večernjim satima koje realiziraju voditelji Crvenog križa u suradnji s učiteljima. Polazak je 28. kolovoza 2022. (oko ponoći), a povratak je 4. rujna 2022. u večernjim satima.
Prijave izvršiti osobno u Hrvatskom nacionalnom vijeću ili putem e-maila obrazovanje@hnv.org.rs popunjavanjem Obrasca A za putovanje. Broj mjesta je ograničen te prijave traju do petka, 19. 8. 2022. godine.
Cijena koju financira roditelj ove godine iznosi 7.500 RSD. Uplatu možete izvršiti u HNV-u ili suorganizatoru putovanja na TR Udruge HPD Bela Gabrić (adresa: Preradovićeva 11, 24000 Subotica) broj 325-9500600019449-97 kod OTP Banke s pozivom na broj 28/2022.
Za sva dodatna pitanja obratite se Nataši Stipančević, asistentici obrazovanja u HNV-u (064/6590832). 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika