Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Prvi maturanti nastave na hrvatskom jeziku

U Srednjoj medicinskoj školi u Subotici, 21. lipnja uručene su diplome i priznanja maturantima među kojima se nalazi i prva generacija učenika cjelovite nastave na hrvatskom jeziku. Prije sedam godina Hrvatsko nacionalno vijeće je iniciralo otvaranje odjela na hrvatskom jeziku u ovoj školi što je nakon tri godine rezultiralo nastankom cjelovite nastave na hrvatskom jeziku i to na smjeru Medicinska sestra – odgojitelj koji je upisalo 15 učenika. Već sljedeće godine upisano je 27 učenika na smjeru Medicinska sestra – tehničar. U drugom razredu sada je 34 učenika na smjeru Fizioterapeutski tehničar, a prvi razred završilo je 22 učenika, smjer Medicinska sestra – tehničar. 
Od rujna će i u ovu srednju školu sjesti nova generacija učenika na hrvatskom jeziku i to na smjeru Fizioterapeutski tehničar. 
Na ovoj svečanosti u ime HNV-a nazočnima se obratila asistentica u obrazovanju Nataša Stipančević, koja je podsjetila kako je otvorenjem odjela na hrvatskom jeziku i u ovoj srednjoj školi hrvatska zajednica puno toga dobila. »Proširili smo ponudu obrazovnih profila, a Medicinska škola je školske 2018./2019. godine prvi puta imala nastavu na tri jezika. U protekle četiri godine imali smo priliku surađivati i skupa realizirati različite aktivnosti na obostrano zadovoljstvo, a sve za dobrobit učenika i kvalitetne nastave«, rekla je Stipančević i zahvalila kolektivu Medicinske škole, te je poželjela maturantima uspjeh u nastavku školovanja i prilikom uposlenja. 
Ž. V. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika