Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Prijave za upis na Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru 


Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru, kao i prethodnih godina, otvorilo je natječaj za Hrvate izvan Hrvatske za upis studenata u I. godinu preddiplomskih stručnih studija u akademskoj 2022./23. godini.
Prijave za upis se odnose na pripadnike hrvatske manjine u europskim državama (u Austriji, Srbiji, Sloveniji, Slovačkoj, Rumunjskoj, Sjevernoj Makedoniji, Mađarskoj, Italiji, Crnoj Gori, Češkoj, na Kosovu i u Bugarskoj) te na Hrvate iseljenike u prekomorskim i europskim državama i njihove potomke.
Zainteresirani se mogu prijaviti online putem aplikacije, a cijeli tekst natječaja se nalazi na web portalu Veleučilišta www.vevu.hr.
Za sve dodatne upite zainteresirani kandidati se mogu obratiti Veleučilištu Lavoslav Ružička u Vukovaru, Županijska 50, HR 32000 Vukovar, na telefon +38532/444-688 ili na mail dekanat@vevu.hr.

 

 

Jednokratna pomoć 
za studente u Srbiji


Hrvatsko nacionalno vijeće i Hrvatsko prosvjetno društvo Bela Gabrić iz Subotice, koje je osiguralo sredstva na natječaju Veleposlanstva Hrvatske u Srbiji za 2021. godinu, isplatit će do konca lipnja 30 stipendija/jednokratnih pomoći u iznosu od 6.000 dinara studentima koji su Hrvati, a odabrali su studirati u Srbiji.
Od dokumentacije potrebno je dostaviti: popunjenu i vlastoručno potpisanu Prijavnicu za jednokratnu pomoć/stipendiju za studente (dostupnu na mrežnoj stranici Udruge u odjeljku Dokumenti: https://hpdbelagabric.weebly.com/dokumenti.html) i uvjerenje ili dokaz s fakulteta da ste redoviti student.
Skeniranu dokumentaciju potrebno je dostaviti na e-mail: hpd.belagabric@gmail.com. Rok za prijavu je 26. lipnja 2022. godine. 
Sve prijave pristigle do tada na naznačenu e-mail adresu, pregledat će komisija Udruge i 28. lipnja objaviti rezultate na mrežnoj stranici Udruge. Ubrzo nakon toga pristupit će se potpisivanju ugovora i dodijeliti jednokratne pomoći studentima.
H. R.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika