Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Škola može biti baš zabavna

Preko e-Twining portala OŠ Ivan Milutinović, točnije učenici 1. i 2. c razreda, skupa s učiteljicom Sanjom Dulić, sudjelovali su u nekoliko projekata i za svoj rad dobili oznaku Europske kvalitete. Ovo priznanje dobili su prošlogodišnji projekti u kojima su učenici dali sve od sebe skupa s njihovom učiteljicom, a nazivi projekta su: »Ljubav nas veže i spaja«, »Stoti dan u školi«, »Čarobni svijet pčela« i »Dan leptira«. 
»Radili smo više projekata tijekom godine, a ove smo u potpunosti završili i prijavili ih za nacionalnu oznaku kvalitete. Dobili smo nacionalnu oznaku za sva četiti projekta, a budući da u tim projektima sudjeluju i škole iz drugih država, koje su također dobile svoju nacionalnu oznaku, konkurirali smo, te dobili i Europsku oznaku kvalitete«, priča učiteljica Sanja Dulić. 
Za svoj trud i rad djeca su dobila diplome i darove, poput slušalica za uši, mini lampi, torbica, olovaka, pernice... s oznakom projekta, te su ih razdijelili tako da je svatko nešto dobio. No, ono što je dodatno za pohvalu, učenici su se među sobom dogovorili (budući da nisu dobili iste darove) kako će se mijenjati. 
Po riječima učiteljice Sanje, u ovim projektima sudjeluje oko 30 škola iz raznih država, a najčešće su to Srbija, Hrvatska, Bugarska, Bosna i Hercegovina... Učiteljica nam je rekla i kako su djeca oduševljena ovim načinom rada i da im je nastava zabavna i zanimljiva. I to ne samo djeci nego i učiteljici.
Budući da su prvih stotinu dana škole već obilježili, pitali su se mogu li i »novih« stotinu dana isto obilježiti na isti način. 
Učiteljice i nastavnici na ovaj način razmjenjuju ideje, povezuju se s kolegama, doprinose kvalitetnijoj nastavi, a djeca na zabavan način nauče puno toga. 
Ove projekte priveli su kraju, ali u međuvremenu su započeli nove, o kojima ćemo pisati neki drugi puta. 
Ž. V.

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika