Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Pra­zne sto­li­ce od­go­di­le ras­pra­vu

Sjednica Odbora za informiranje Skupštine Vojvodine, na kojoj se trebalo raspravljati o situaciji na Radioteleviziji Novi Sad, otkazana je u utorak zbog nedostatka kvoruma. Sjednicu je sazvao predsjednik Odbora Ottó Bús, na zahtjev manjinskih nacionalnih vijeća. Bilo je predviđeno da se raspravlja o procesu transformacije RTV Novi Sad u pokrajinski radiodifuzni servis, kao i o problemima u kojima se ta kuća nalazi u svezi s programima na jezicima nacionalnih manjina.
Na sjednicu su došli predstavnici svih nacionalnih vijeća iz Vojvodine, te pokrajinski tajnik za informacije Milorad Đurić, kao i veliki broj novinara, ali ne i dovoljan broj članova Odbora za informiranje Skupštine Vojvodine, pa je predsjednik Odbora Ottó Bús bio prinuđen sjednicu odložiti za 21. veljače. Na sjednicu nisu došli ni generalni direktor RTV Novi Sad Petar Jovanović i glavni i odgovorni urednik informativnog programa TV NS Zdenko Pop, iako su, sudeći po materijalu za sjednicu, uredno pozvani. 
  Uz poziv za sjednicu, članovima Odbora dostavljen je i materijal koji su potpisali predsjednici nacionalnih vijeća Slovaka, Rusina, Ukrajinaca, Hrvata, Rumunja i Mađara, a u kojemu se prilično oštro kritizira situacija u RTV Novi Sad, glede neadekvatne teritorijalne pokrivenosti kvalitetnim signalom, neodređenog statusa spram RTS-a, tehničke opremljenosti, kadrovske politike, raspada dopisničke mreže, programske koncepcije i uređivačke politike, a kaže se i da je rukovodstvo RTV Novi Sad »dosad bez rezultata rada, bez vizije i strategije transformacije RTV Novi Sadu pokrajinski javni servis«.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika