Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Mađar­ski kon­zul u oproštaj­nom po­sje­tu

Predsjednici Izvršnog vijeća i Skupštine Vojvodine Bojan Pajtić i Bojan Kostreš primili su u utorak u odvojene oproštajne posjete dosadašnjeg konzula Mađarske u Subotici Imre Vargu, koji odlazi na dužnost veleposlanika u BiH. Kako se navodi u priopćenju Pokrajinskog tajništva za informacije, Pajtić i Varga su izrazili zadovoljstvo zbog dosadašnje suradnje i uspostavljenih diplomatskih, ali i prijateljskih veza.
Pajtić je izrazio nadu da će se dobra suradnja s Mađarskom nastaviti i dalje, i da će se realizirati plan formiranja vojvođansko-mađarskog gospodarskog savjeta, jer postoji obostrana zainteresiranost za gospodarsku suradnju.
Varga je izrazio zadovoljstvo administrativnim odnosima i dodao da će se i ubuduće raditi na istim zadacima učvršćivanja prijateljskih, političkih, kulturnih i ekonomskih veza Vojvodine i Mađarske.
Na sastanku s predsjednikom Skupštine Vojvodine Bojanom Kostrešom, Varga je zahvalio na izuzetnoj suradnji i otvorenim vratima koja su ga pratila tokom mandata i naveo kako je »u Vojvodini za kratko vrijeme stekao dobre prijatelje i ozbiljne sugovornike«.
Kako se navodi u priopćenju iz njegova kabineta, Kostreš je ocijenio kako je u interesu Vojvodine i Srbije da se dobri i prijateljski odnosi nastave i unaprijede, dodajući da je pomoć Mađarske na putu europskih integracija veoma značajna.
»Vojvodina jest most Srbije ka Europi i zato nam je drago što u dostizanju tog cilja možemo računati na iskustva i pomoć našeg susjeda«, rekao je Kostreš
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika