Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Rukomet 
Hr­vat­ska bez me­da­lje
 
Aktualni olimpijski pobjednici i viceprvaci svijeta rukometaši Hrvatske nikako da svoje velike uspjehe ponove i na europskom šampionatu. Proteklo prvenstvo starog kontinenta, igrano u Švicarskoj, ostavilo je izabranike Line Červara bez medalje, unatoč plasmanu u polufinale. U odlučujućem susretu za plasman u finale Francuska je slavila s 29:23, dok je u utakmici za treće mjesto i brončanu medalju slavila reprezentacija Danske (32:27). Iako su ostali bez odličja, rukometaši Hrvatske izborili su izravni plasman na sljedeće europsko i svjetsko prvenstvo.
 
Tenis
Da­vis cup: 
Au­stri­ja – Hr­vat­ska
 
U austrijskom Grazu ovog vikenda (10. – 12. veljače) Hrvatska, susretom prvog kola Svjetske skupine, započinje obranu naslova najbolje momčadi osvojenu u prošloj 2005. godini. Protiv domaćeg sastava Austrije (Koubek, Meltzer, Knowle) igrač i izbornik Ivan Ljubičić, uz pomoć Marija Ančića, Ive Karlovića i debitanta Marina Čilića, nastojat će nastaviti veličanstveni niz nepobjedivosti.
 
Stolni tenis
Bo­roš osvo­ji­la Eu­ro Top 12
 
Najbolja hrvatska stolnotenisačica Tamara Boroš ponovno je potvrdila reputaciju najbolje europske igračice, osvojivši turnir »Europa Top 12« na kojemu je nastupilo dvanaest naboljih stolnotenisačica starog kontinenta. U polufinalu je svladala Rumunjku Steff (4:3), da bi u odlučujućem susretu bila bolja od Austrijanke Liu Jia (4:1). Zoran Primorac izborio je plasman u polufinale, a bolji od njega bio je Nijemac Boll (4:1)
 
Zimska olimpijada
To­ri­no OI 2006
 
U petak, 10. veljače, započinju Zimske olimpijske igre kojima je domaćin talijanski grad Torino. U sljedeća dva tjedna, sve do 26. veljače, najbolji svjetski sportaši tzv. zimskih sportova borit će se za najprestižnija olimpijska odličja. Najveća uzdanica hrvatskog »zimskog« sporta svakako je Janica Kostelić, najbolja skijašica svih vremena, a simpatičan interes izaziva i nastup hrvatske bob posade, koja je uspjela u posljednjem trenutku, ponovno izboriti plasman na ovu najveću smotru svjetskog sporta.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika