Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Kultura vijesti

Od predstave prikupljeno 30.500 dinara 

SUBOTICA – Treće izvođenje predstave Avaške godine Književno-teatarskog kružoka HKC-a Bunjevačko kolo iz Subotice bilo je humanitarnog karaktera, te je novac od ulaznica proslijeđen na namjenski račun CroFonda za pomoć stradalima od potresa u Hrvatskoj. Prikupljeno je 30.500 dinara. Hvala svima koji su došli i podržali našu akciju, poručuju iz HKC-a Bunjevačko kolo.


Pokrajinski natječaj 
za kulturu nacionalnih manjina

NOVI SAD – Pokrajinsko tajništvo za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama raspisalo je pet natječaja iz područja kulture i dva natječaja vezana za područje informiranja za 2021. godinu. Među ostalim, raspisan je i Natječaj za financiranje – sufinanciranje projekata od značaja za kulturu i umjetnost nacionalnih manjina – nacionalnih zajednica u AP Vojvodini u 2021. godini. Natječaj se odnosi na tri područja: zaštitu nematerijalnog kulturnog naslijeđa i suvremenog umjetničkog stvaralaštva; objavljivanje do sada neobjavljenih izdanja knjiga na jezicima nacionalnih manjina te objavljivanje časopisa na jezicima nacionalnih manjina. Natječajem će ukupno biti raspodijeljeno 8.600.000 dinara, a natječaj je otvoren do 1. ožujka. Tekstovi natječaja i prijave dostupne su na internetskoj stranici Tajništva – www.kultura.vojvodina.gov.rs.


Natječaji Ministarstva kulture

BEOGRAD – Ministarstvo kulture i informiranja Srbije raspisalo je više natječaja iz područja kulture za 2021. godinu. Među ostalim, raspisan je i natječaj za financiranje ili sufinanciranje projekata iz područja suvremenog stvaralaštva u području kulturnih djelatnosti nacionalnih manjina u Srbiji, koji je otvoren do 22. veljače. Cilj natječaja je unaprjeđenje participacije nacionalnih manjina u kulturnom životu Srbije i razvijanje međukulturnog dijaloga. Najmanji iznos koji će se financirati ili sufinancirati po projektu iznosi 120.000 dinara.
Otvoreni su također i natječaji za (su)financiranje projekata u području nakladničke djelatnosti (periodične publikacije iz područja umjetnosti i kulture); književnosti (manifestacije i nagrade); filmske umjetnosti i ostalog audio-vizualnog stvaralaštva; likovnih, primijenjenih, vizualnih umjetnosti, dizajna i arhitekture; muzike; umjetničke igre; kazališne umjetnosti te kulturnih djelatnosti djece i mladih. 
Više informacija na internetskoj stranici Ministarstva www.kultura.gov.rs, gdje možete pronaći i potrebne formulare. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika