Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Milorad Pupovac osudio incident na kninskoj tvrđavi

Predsjednik SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac nazvao je u utorak »iznimno štetnim« i »sramotnim činom« nedavni incident na kninskoj tvrđavi, rekavši da je član srbijanskog humanitarnog izaslanstva govorio »ratnim jezikom« kojem više nema mjesta u odnosima dviju zemalja. »Sramota je da se plemenita gesta u povodu praznika Svetog Save - kada se djeci dijele paketići u povodu tog velikog praznika među Srbima, koju su podržale i relevantne institucije da djeca očuvaju svoj identitet - ocrni i kompromitira sasvim nepotrebnim, blesavim i iznimno štetnim porukama«, rekao je za Hinu Pupovac.
On je, komentirajući objavu na društvenim mrežama u kojoj član srbijanskog izaslanstva Miloš Stojković govori o Kninu kao o »okupiranom srpskom gradu«, priča o povratku »Republike Srpske Krajine« i uklanjanju hrvatske zastave s tvrđave, rekao da za tako što nema mjesta u aktualnim odnosima Srbije i Hrvatske.
»Te poruke možda u Srbiji nekom trebaju pokazati kako je netko bio junak na kninskoj tvrđavi, kako je netko bio junak u Hrvatskoj... Ali, govoriti ratnim jezikom, natjecati se u ratnim pričama i ratnim retorikama - to je nešto što ne može imati mjesta ne samo u toj akciji nego ni u današnje vrijeme jer je to štetno i za mlade Srbe i za mlade Hrvate, to je štetno za Srbiju i Hrvatsku«, rekao je Pupovac Hini.
Po njegovu uvjerenju, incident na kninskoj tvrđavi je »za neko vrijeme bacio ljagu na sve što su Republika Srbija i njezini građani učinili i čine« u pomoći stradalima od potresa u Sisačko-moslavačkoj županiji. (HINA)
 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika