Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Usvo­je­na iz­vješća, iza­bra­na upra­va

Nakon što je na Skupštini Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva »Tomislav« iz Golubinaca podnio izvješće o radu, predsjednik Mato Groznica zahvalio se svojim dosadašnjim suradnicima na suradnji, te je obavijestio Skupštinu da iz osobnih razloga više neće moći obnašati odgovorne dužnosti u Društvu. Dodao je da i dalje ostaje član i da će rado pomagati koliko mu to vrijeme i obveze dozvole.
Skupština HKPD »Tomislav« na svojoj je sjednici 5. veljače u vjeronaučnoj dvorani župe sv. Jurja u Golubincima usvojila je izvješće o radu u 2005. godini, izvješće o radu Folkorne sekcije, izvješće o radu Glazbenog odjela, izvješće Sportske sekcije, te izvješće blagajne. 
Na Skupštini je izabrano 11 članova Upravnog odbora, među kojima za predsjednika Igor Gašparović, za dopredsjednika Andrija Dokoza, a za tajnika Ivan Radoš. Izabrani novi članovi Nadzornog odbora su Ivan Žarković, Miša Gašparović i Vlada Ćaćić. Upravni odbor i Nadzorni odbor imenovani su na mandat od dvije godine.
Predsjedavajući radnog predsjedništva Skupštine bio je Ilija Žarković, rukovoditelj Glazbenog odjela. 
Izveštaj o radu HKPD »Tomislav« u proteklom razdoblju iznio je predsjednik Mato Groznica, koji je istaknuo rezultate i probleme s kojima se susretalo Društvo. Naglasio je dobru suradnju i značaj potpisivanja deklaracije o suradnji srijemskih kulturnih udruga sa Zajednicom kulturnih djelatnosti Vukovarsko-srijemske županije te dobru suradnju s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Beogradu. Osvrnuo se na najznačajnije nastupe Društva, spomenuvši početak rješavanja problema prostorija Društva te akciju prikupljanja sredstava za kupovinu placa na ime HKPD »Tomislav«.
Izvješće o radu Folklorne sekcije iznijela je rukovoditeljica odjela Anica Ćaćić. Ona je upoznala nazočne i s postavljanjem igrokaza po prvi puta i pokretanja Dramskog odjela.
Izvješće o radu Glazbenog o djela podnio je rukovoditelj Ilija Žarković, koji je obavijestio nazočne o broju i stanju instrumenata, početku rada i upoznavanju najmlađih s tamburom i planovima za Tamburaški odjel. Kao dobru stvar istaknuo je organiziranje susreta pjesnika Lira naiva u Golubincima prošle godine, te pokretanje knjižnice Društva i izlazak dvije njegove knjiga – »Tanke žice tamburice« i »Anegdote i nadimci iz Golubinaca« čiji je nakladnik HKPD »Tomislav«.
Mirko Peršić predstavio je rad Sportske sekcije, a izvješće blagajne iznio je Ivan Radoš.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika