Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

Nogomet
Hr­vat­ska – J. Ko­re­ja 0:2
 
U polufinalnom susretu Carlsberg kupa, koji se igra u Hong Kongu, porazom od reprezentacije Južne Koreje (0:2) nogometna reprezentacija Hrvatske, koja je istina nastupila s pričuvnom momčadi, nije uspjela ostvariti plasman u finale turnira na kojemu su još nastupile i reprezentacija domaćina, te sastav Danske. Kombinirani sastav izbornika Kranjčara: Didulica, Tokić, Ješe (Vukman), Neretljak, Bošnjak, Benko, J. Leko, Balatinac (Petrić), Kranjčar, Vugrinec (Šafarić) i Da Silva, nije uspio parirati Korejcima, koji su također zaigrali s velikim brojem pričuvnih igrača, mahom iz domaćeg šampionata.
 
Vaterpolo
Po­bje­da Ju­ga, po­raz Mla­do­sti
 
Vaterpolisti dubrovačkog Juga nastavili su s odličnim rezultatima i pobjedom (13:9) protiv Vasasa (Budimpešta, Mađarska) ovjerili plasman u nastavak natjecanja, ali je zato zagrebačka Mladost priredila neugodno iznenađenje svojim navijačima porazom od talijanskog Posillipa (2:7) i time znatno ugrozila svoje šanse za plasman među najboljih osam momčadi Europe.
 
Stolni tenis
Sam­so­nov po­bjed­nik Za­greb ITTF Pro to­u­ra
 
Bjeloruski stolnotenisač Vladimir Samsonov postao je pobjednikom zagrebačkog ITTF Pro toura nakon teške pobjede protiv kineskog rivala Qi Chena (4:3) u finalnom susretu i tako očuvao europski ugled. U finalnom susretu žena igrano je kinesko finale u kojemu je slavila Yue Guo, pobijedivši s 4:1 najbolju svjetsku igračicu Yining Zhang.
 
Tenis
Lju­bičić, 5. te­ni­sačsvi­je­ta
 
Nakon što su mu uračunati bodovi osvojeni za četvrtfinale Australian Opena, Ivan Ljubičić je postao 5. igrač teniskog planeta, što je ujedno njegov najbolji plasman u karijeri. Inače, prvi Grand Slam sezone je osvojio, a tko bi drugi nego Švicarac Roger Federer, dok je kod žena slavila Francuskinja Amelie Mauresmo.
 
Košarka
Ci­bo­ni­na ni­ska po­ra­za
 
Porazom od FMP-a (81:86) na gostovanju u Železniku u 17. kolu Goodyear lige, košarkaši zagrebačke Cibone zabilježili su šesti uzastopni poraz i nastavili svoj poražavajući niz. Da stvar bude gora, »vukove« čeka još nekoliko teških susreta u idućem periodu – gostovanje protiv Olympiakosa, pa potom kod kuće protiv Hemofarma i Efesa.
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika