Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Vijesti

u subotičkoj Katedrali
 
U nedjelju 5. veljače, u Katedrali sv. Terezije Avilske u Subotici će se održati koncert za orgulje na kome će nastupiti četvero orguljaša – Saša Grunčić iz Subotice, te Željka Spinčić, Robert Jakica i Katarina Petrović iz Hrvatske. Koncert počinje u 19 sati.
 
Šokačko prelo u Beregu uoči Valentinova
 
Tradicionalno »Šokačko prelo« u organizaciji HKPD-a »Silvije Strahimir Kranjčević«, održat će se u subotu 11. veljače, s početkom u 19 sati, u Domu kulture u Bačkom Bregu. Gosti ovogodišnjeg prela su iz Donjih Andrijevaca, čija će folklorna skupina ovom prigodom pokazati svoje umijeće. Nazočne će zabavljati tamburaški sastav »Dike« iz Vinkovaca, a prelo će otvoriti dječja folklorna skupina domaćina, te ovogodišnja preljska pisma. Kao i svake godine bit će priređene zabavno-humoristične igre i tombola, a za večeru šokački paprikaš.
 
 
Ištvančićevo »Izgubljeno blago« 
u Mađarskoj
 
Dokumentarni film »Izgubljeno blago« redatelja Branka Ištvančića pozvan je na međunarodni filmski festival »Mediawave«, koji će se održati u mađarskom gradu Györ od 28. travnja do 4. svibnja. Film je snim-ljen 2005. u produkciji Dokumentarnog programa Hrvatske radiotelevizije, a nakon što je bio odbijen na prošlogodišnjim Danima hrvatskog filma sudjelovao je na petnaestak međunarodnih festivala, ističe autor filma. 
 
Kulturna suradnja Hrvata iz
 Austrije s Zagrebom
 
»Hrvatski film u Beču« naziv je filmske manifestacije koja će se od 30. svibnja do 4. lipnja održati u Beču. Filmska smotra »Hrvatski film u Beču« priredit će u suorganizaciji Centra za nove inicijative (CNI) iz Zagreba i Gradišćansko-hrvatskog centra (GHC) iz Beča. CNI i GHC planiraju tu manifestaciju organizirati 2007. u Njemačkoj (Berlin) i Švicarskoj (Bern). 
Ivan Paić, programski koordinator CNI-a, pripremit će izbor filmskog programa od cjelovečernjeg, kratkog, dokumentarnog i animiranog filma, te izložbu »Hrvatski filmski plakat«. U sklopu festivala održat će se tribine i okrugli stolovi na temu »Hrvatski film danas«. 
Pavle Kalinić, pročelnik Gradskoga ureda za obrazovanje, kulturu i šport grada predložio je u sklopu suradnje, uređenje u GHC-u knjižnice s oko 10.000 knjiga potporom grada Zagreba i sponzoriranjem hrvatskih izdavača. Knjižnica bi bila povezana s Željeznim (Eisenstadt) gdje bi se otvorila područna knjižnica s oko 2000 knjiga.
 
Odustali od organizacije nastupa 
Roling Stonesa u Hrvatskoj
 
Zbog promijenjenih uvjeta gostovanja te promjene predviđenog datuma koncerta organizatori koncerta The Rolling Stonesa u Hrvatskoj odustali su od organizacije koncerta i ponudili njegovu organizaciju drugim agencijama, izvijestila je DOP produkcija.
Novi datum predviđen za nastup ove najstarije rock skupine je 5. srpnja ove godine (prethodni je bio 6. srpnja), ali kako turneja još nije do kraja isplanirana, niti taj datum nije konačan, kaže se u obavijesti.
Ranije najavljeni koncert Rolling Stonesa u Hrvatskoj trebala je organizirati tvrtka GigArt u koprodukciji s mađarskom tvrtkom Multimedia Concerts.
 
  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika