Arhiv tekstova Arhiv tekstova

Zajedništvo u Kristu

Duhovna obnova za učenike sedmih i osmih razreda osnovne škole održana je od 9. do 11. listopada u župi sv. Josipa Radnika u Đurđinu u organizaciji Subotičkog oratorija. 
Dvadesetero djece sudjelovalo je u ovome programu koji su osmislili mladi animatori Subotičkog oratorija. Susret su započeli filmom pod nazivom Čudo i na temelju tog filma je slijedio program naredna dva dana. Jutro su započinjali zajedničkom molitvom i doručkom, te su slijedile kreativne radionice na kojima su od raznih materijala izrađivali dar za osobu koju su nasumice izvukli prvu večer. Osim dara, svatko je tijekom ovih nekoliko dana i molio za tu osobu. 
Predavanje na temu Rane odbačenosti održao je vlč. Nebojša Stipić, nakon čega je slijedio rad u skupinama. Dane su ispunili pojedinačnim razgovorom s animatorima, raznim igrama, te je subotnja večer bila rezervirana za ispit savjesti, priliku za svetu ispovijed i euharistijsko klanjanje.
Djeca i mladi su bili smješteni u župi, a sve ih je srdačno primio domaćin vlč. Dražen Dulić. 
U nedjelju su svi sudionici ove duhovne obnove nazočili svetoj misi, gdje je nekolicina njih prinosila darove kao zahvalu Bogu za plodove zemlje. 
Smisao ovoga susreta, kao i svakog oratorija, jest približiti Boga djeci, pripremiti ih za dalji život, a ujedno se i dobro zabaviti, upoznati se bolje i graditi zajedništvo u Kristu. Klanjanje je, kao i sveta misa, bilo animirano od animatora i VIS Ritam vjere. 
Nakon zajedničkog ručka i zbrajanja dojmova, sudionici ovog susreta su se razišli svojim domovima uz pitanje: kada će biti sljedeći susret? 
J. Š. 

  • Ministarstvo regionalnog razova i fonfova EU Repub
  • Jooble
  • Hrvatsko Nacionalno Vijeće
  • Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata
  • RS APV Pokrainska Vlada
  • DUZHIRH
  • Hrvatska Matica Iseljenika